Banu Şen Bence çok şanslıyız
HABERİ PAYLAŞ

Bence çok şanslıyız

Bölgemizin dünyada da marka olma yolunda ilerleyen ‘turizm cenneti’ Bodrum, yaşadığım şehir İzmir dışında ‘yaşayabileceğim’ yerlerden biri...

Geçen hafta birkaç saatliğine iş ziyaretleri için gidince aklım yine Bodrum’da kaldı. Tıpkı Cevat Şakir Kabaağaçlı ya da herkesin onu tanıdığı adıyla Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum girişinde karşıladığı dizeleri gibi: Yokuşbaşı’na geldiğinde Bodrum’u göreceksin, Sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin.

Senden öncekiler de böyleydiler, Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler... Yaz mevsiminde; kimine göre uçuk fiyatları, kimine göre 1 milyonu bulan nüfusu ve büyük şehirleri aratmayan yoğunluğu nedeniyle pek de çekici gelmeyen Bodrum, yine de herkese sunduğu farklı seçeneklerle Türk turizminin gözdesi.

Haberin Devamı

Hedef dünya turizm merkezi

Geçen haftaki ziyaretimizde kısacık da olsa enfes havasını, denizini koklama, bunun yanında Bodrum sohbetleri yapma fırsatımız oldu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, dünya turizm merkezi olmak için çalışmaları artırdıklarını söylüyor.

Bunun için Rusya ile önemli turizm işbirlikleri yapacaklarını, Anadolu ve Avrupa halkının gözdesi olsalar da dünyanın her köşesinden her mevsim turist ağırlamayı, turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini aktarıyor ve ekliyor: “Herkesi kış aylarında da Bodrum’a bekliyoruz. Kış etkinliklerimizi takip edin.”

Mavi yolculuk ve guletler

Bodrumlu turizmciler de yılbaşında yüzde 100 doluluk beklediklerini anlatıyor. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, yılbaşı rezervasyonlarının sevindirici olduğunu belirtiyor. Kocadon’la her sohbetimizde söz mutlaka ‘Mavi Yolculuk’ kültürü ve ‘Bodrum Guletleri’ne de gelir.

Kocadon Bodrum’un deniz kültürüyle ilgili yine önemli not düşüyor:

“Mavi Yolculuk kavramı Bodrum’da çıktı. Bugün eğer Karayipler ve Yunanistan’da yapılıyorsa, başlangıç noktası, isim babası Bodrum’dur. ‘Balıkçı’ ve arkadaşlarıdır. Dünyada ilk onlar anmış ve oluşturmuştur. Biz de bu kültüre sahip çıkmak adına balıkçılık ve süngercilikten gulet, yat ve Mavi Yolculuk’a geçişi, 15 Ekim 2011’de açtığımız Bodrum Deniz Müzesi’nde sergiliyoruz. Bodrum’a gelenler bu müzeyi gezmeden dönmesin diyoruz.

Haberin Devamı

Öte yandan Bodrum, Mısırlılar’dan bugüne kadar tekne yapımcılığında ön plana çıkmış. Yat imalat sektörü, zengin turist çeken ve 12 ay gelir sağlayan, diğer sektörlere verdiği destekle de lokomotif bir sektör. Bodrum Ticaret Odası olarak öne çıktığımız bu konularda çalışmalara önem veriyoruz.” Ege’de Bodrum gibi onlarca güzellik var. İzmir ise bu güzelliklerin tam ortasında. İşte bu yüzden ‘Bence çok şanslıyız’ diye düşünüyorum dönüş yoluna geçtiğimizde...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder