Banu Şen 'Bir ben mi evdeyim' hissi size de geliyor mu?
HABERİ PAYLAŞ

'Bir ben mi evdeyim' hissi size de geliyor mu?

Ajanslara düşen haberleri okuyorum... Televizyondaki haber görüntülerini izliyorum... Sonra sanki bir ben ve ailem evde kendimizi izole etmişiz de herkes dışarıda rahat, elini kolunu sallaya sallaya geziyormuş hissine kapılıyorum. Sizin de bu hisse kapıldığınız oluyor mu?

İki gün önce ajanslardan düşen bu habere bakalım:

Kuşadası Kaymakamlığı sitesinden yapılan açıklamaya göre; ilçeye beş günde 72 bin 660 araç giriş yaptı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait, kentin giriş ve çıkışlarında bulunan araç takip kameralarının verilerine göre; 11-15 Mayıs tarihleri arasında, Kuşadası’na Selçuk yönünden 11 bin 467, Söke yönünden ise 61 bin 193 araç girdi. Kadınlar Denizi, Yavansu, Karaova, Kadı Kalesi, Soğucak, Davutlar ve Güzelçamlı mahalleleri nde bazı vatandaşlar, soluğu plajlarda aldı. Bazı vatandaşlar güneşlenirken, bazı vatandaşlar da yasağa rağmen denize girdi.

Haberin Devamı

Uzayan kuyruklar

Bir ben mi evdeyim hissi size de geliyor mu

Bundan bir hafta önceye gidelim... Bodrum ve Muğla girişindeki uzayan araç kuyruğunu görmüşsünüzdür. Hatta biraz daha geriye gidelim... Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Gelmeyin” imasında bulunduğu çıkışından sonra; 10 Mart’tan 2 Nisan’a kadar 25 günde, ilçeye 125 bin aracın giriş yaptığı açıklandı.

O günden bugüne Bodrum’a kaç bin araç daha giriş yaptı bilmem ama Bodrum’dan gelen görüntülerde, turistik ilçenin yaz aylarındaki yoğunluğu yavaş yavaş yaşamaya başladığı ortada.

Yasağı dinlemeyenler

Aynı şey Çeşme için de geçerli. Çeşme’de yazlıklar doldu, plajlarda yasağa rağmen denize girenler görüldü. Benzer durum Özdere, Seferihisar, Bodrum, Dikili, Foça için de geçerli. Bu ilçelerde ‘34’, ‘06’ plakalı araçları bolca görmek mümkün. Hatta 65 yaş üstü, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı bulunan aile üyeleri de yazlıklara taşındı.

Bu nasıl oluyor, insanlar kontrollerden nasıl kaçıyor ya da nasıl izin alıyor bilmem ama... Bildiğim bir şey var ki uyarılara uymamak, kuralları ve yasakları delmek, ülkemizin salgınla savaşını yavaşlatacak gibi görünüyor.

19 Mayıs da aynı coşkuyla kutlanacak

Koronavirüs karantinası nedeniyle tarihinde ilk kez ‘23 Nisan’ kutlamaları sokaklara taşamadı. Büyük bayramı balkonlarımızda büyük coşkuyla yaşadık. Yarın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı da yine yürekten, büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder