Banu Şen Büyüklerimizle bir kez daha gurur duydum
HABERİ PAYLAŞ

Büyüklerimizle bir kez daha gurur duydum

Dün ilk kez sokağa çıktılar... Haftalar sonra... Evde karantinaya girdiklerinde, bahar daha güneşli yüzünü bu kadar göstermemişti. Güneşten, çiçeklerden, deniz kokusundan uzak kaldılar. Televizyonlar, uzmanlar, yayınlar hep onlardan “en riskli” diye söz ederken, belki de en çok korkuyu onlar yaşadı. İkinci baharlarından bir bahar, ömürlerinden ömür gitti. Ama sabrettiler. Gençliklerinde gördükleri yardımsever ruh geri dönünce, biraz mutlu oldular. Dün ilk kez sokağa çıktılar.

Ben de uzaktan izledim onları. 65 yaş ve üzerini. Hepsi öyle dikkatliydi ki! Maskesizine rastlamadım. Yürürken, otururken mesafeyi korumalarına hayran kaldım. Yaş almış büyüklerimizle dün bir kez daha gurur duydum. Gençliğin verdiği umursamazlıkla, orta yaşın hoyratlığıyla virüsle adeta alay eden, günlerdir sokaklarda maskesiz, mesafesiz gezen kalabalıklardan çok farklıydılar. Bir kez daha anladık ki, büyüklerimizden öğreneceğimiz çok şey var.

Haberin Devamı

KALPLERİMİZ BİRDİ

Dün, virüs sayesinde yine bir ilki yaşadık. İlk defa annelerimize koşamadık. Hayatta olanlara sarılıp öpemedik, cennette olanlara bir demet çiçek bırakamadık. Sarılamasak da, yan yana olamasak da kalplerimiz birdi. Ve yine anladık ki, gerçek sevgiler mesafelere yenik düşmez.

Anneler Günü’nde evlatlarımızdan uzak, annelerimizden uzak olsak da onları kalpten, özlemle andık. Hayatta olan, olmayan, uzaklarda olan, özlemlerimizde yaşayan tüm annelerin ve yüreğinde anne şefkati, sevgisi yaşayan herkesin bir kez daha Anneler Günü kutlu olsun!

BELEDİYELERE ALKIŞ

Bu arada çoğu belediye, üreticiden aldığı çiçekleri, fideleri dün annelere ulaştırdı. Şu yaşadığımız karantina günlerinde, içimizi açan, umut serpen bu hizmetleri de unutmayacağız sanırım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder