Banu Şen Çeşme'nin geleceği elimizde
HABERİ PAYLAŞ

Çeşme'nin geleceği elimizde

Çeşme Türkiye’nin göz bebeği tatil cennetlerinden biri... Doğal güzellikleri, altın değerinde kumsalları, az bulunur rüzgarıyla bilinen sörf merkezleriyle dünyaca tanınan bir cennet üstelik. Son yıllarda bu parlayan yıldıza kendi gökyüzü dar gelir oldu. Alaçatı’da küçücük bir caddeye sıkıştı kaldı. Kalabalıklar, yüksek sesli müzik, trafik sorunu, park problemi, fahiş fiyatlar gibi sorunlarıyla adeta ilk çıkılan o yoldan saptı. Kalabalık ve gürültüsü daha çok hafızalara kazınır, konuşulur oldu.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Haberin Devamı

Bir grup Çeşme’ye akın ederken bir grupsa uzaklaşmaya, terk etmeye başladı. Tam bu tartışmalar ve yakınmalar sürerken Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi’ni gündeme getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bizzat her ayrıntısıyla ilgilendiği “Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi” belirli dönemlerde kamuoyuna bilgilendirme toplantıları yapılarak anlatılmaya başlandı.

İzmir Ticaret Odası ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in katkılarıyla gerçekleşen toplantıların sonuncusu geçen hafta yapıldı. Geniş katılımlı toplantıda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’dan milletvekillerine, partilerin il başkanlarından STK temsilcileri ve basına kadar geniş bir katılım vardı.

Toplantıda sunum yapan Bakan Ersoy, gelinen noktayı anlatırken bunun nihai plan olmadığını, eleştiri ve katkılara hala açık olduklarını vurguladı. Projeyle ilgili destek olan taraflar olduğu kadar rant ve çevre tepkileriyle karşı çıkanlar da var. Ancak Bakan Ersoy başından bu yana “Önyargıyla projeye “hayır” demek yerine “Nasıl yaparız” diyen bir anlaşıyla ve anlamaya çalışarak ilerlemenin projeye katkı sağlayacağını vurguluyor.

ŞEFFAFLIK MEMNUN ETTİ

Ben de aynı düşüncedeyim. Projenin geldiği son noktayı detaylı dinlediğimiz son toplantıda birçok soru işaretinin kalktığını, açıklığa kavuştuğunu gördük. Proje kapsamında 27.5 kilometrelik sahil şeridinin ve 4.3 hektarlık orman alanının yanı sıra proje alanının yüzde 42’sinin de olduğu gibi doğal haliyle korunacağı bilgisini veren Ersoy, yapılacak bina ve yapıların oturduğu taban alanın, yani projenin yapı ayak izinin yüzde 1.2 ile sınırlı kalacağını aktardı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Oran da “Şeffaflık”tan memnun olduklarını dile getirdi. İşin özü Çeşme’nin bugün bulunduğu durumdan, 2 aya sıkışan turizminden hiçbirimiz memnun değiliz. Yarın memnun olmak, Çeşme’nin gerçek anlamda turizm cenneti olması ise hala elimizde. Tüm taraflara masa açık olduğuna göre, o masaya katkı koyalım...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder