Banu Şen Ders zili çaldı; ilk dersimiz orman
HABERİ PAYLAŞ

Ders zili çaldı; ilk dersimiz orman

Bu yaz orman yangınlarıyla hepimizin içi yandı, kentin de ciğerleri yandı... Yangınlarda yüzlerce hektar ormanlık alan, meyve ağaçları, binlerce canlı yok oldu... Yangınla mücadelede önce eğitimin şart olduğunu, daha çocuk yaşta orman sevgisi aşılanan kuşakların çevreyi, yeşili canı gibi koruyacağını vurguluyor uzmanlar.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu hafta okulların açılmasıyla birlikte önemli ilk adımları attı. Yeni eğitim öğretim yılı açılışında ilk ders konusu orman oldu. İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine katıldı. Menderes’te yangında zarar gören alanda bulunan öğretmen ve öğrencilerle canlı yayında konuşan Yıldırım, ‘İlk dersimiz orman’ diyerek eğitim öğretim yılını başlattı. Bölgede sembolik fidan dikimi yapıldığını kaydeden Yıldırım, asıl ağaçlandırma çalışmasının ise 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

‘10 BİN ÖĞRENCİ YANAN ALANLARA GÖTÜRÜLDÜ’

Yeni eğitim öğretim yılı açılışının ardından görüştüğümüz İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de şu bilgileri verdi: “İlk dersimiz ormandı... Ormanla ilgili bilgiler, görseller paylaşıldı. Çocuklarımızda farkındalık oluşturulması için İzmir’deki tüm okullarımızda ilk dersimiz ormanı, ağacı sevmek, korumak üzerine yaptık. Ama bunun yanında İzmir tarihinin belki de en büyük yangını olan Menderes Havzası’na 10 bin çocuğumuzu götürdük. Burada yerinde yaşayarak hem zihinleri hem kalpleriyle yangının bıraktığı izleri görmelerini sağladık. Bir yangının tüm canlıları; meyve ağaçlarını, çam ağaçlarını, orman canlılarını nasıl yok ettiğini geride bıraktığı manzaranın nasıl acı bir manzara olduğunu gördüler. Bununla ilgili bilgileri de daha sonra detaylı paylaşacağız...”

BAKANLIĞIN TATİL ÖNCESİ TAVSİYE LİSTESİNE ÖĞRENCİLER, VELİLER UYDU MU?

Aslında Yahşi ile görüşmemizin sebebi ders yılı sonunda karneleriyle birlikte öğrencilere dağıtılan ve olumlu tepkiler alan ‘Tavsiye Listesi’ydi. Yaz başında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu listesi çok ilgimi çekmiş, ben de bir yazı yazmıştım. Öğrencilerin yaz tatili boyunca aileleriyle yapabilecekleri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri içeren tavsiye listesinde 73 farklı etkinliğe yer verilmişti. Okul öncesi, ilkokul ile ortaokul öğrencilerine karneyle dağıtılan “Çocuklarınızla yapabileceğiniz yaz etkinlikleri” başlıklı tavsiye listesinde, “Güzel bir yaz tatili çocuklarımızı bekliyor, sizin tatil planlarınıza ek olarak bizim de bazı önerilerimiz var. İşaretlediğiniz her etkinliğin, yavrularımızın çocukluk anılarına unutulmaz güzellikler katması dileğiyle...

Haberin Devamı

İyi tatiller” notuna yer verilmişti. Bakanlığın listesinde velilere çocuklarının doğayı yakından tanımalarını, bir tohumun filizlenmesine tanık olmalarını, bir ağaç dikmenin, sokak hayvanlarına su vermenin, birlikte uçurtma uçurmanın, bisiklete binmenin mutluluğunu yaşamalarını sağlayacak önerileri bulunuyordu.

Tatil bitip okullar açılınca ben de geri dönüşleri merak ettim. İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, öğretmenlerin öğrencilerden gelen geri dönüşleri aldıklarını, kendilerinin de istatistik hazırladıklarını, bu istatistikleri de kamuoyuyla en yakın zamanda paylaşacaklarını belirtti. Sonuçları ben de merakla bekliyorum...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder