Banu Şen Devir teslim günü
HABERİ PAYLAŞ

Devir teslim günü

Bundan 15 sene önceydi... 2004 Yerel Seçimleri’nde Bornova Belediye Başkanı seçilen Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın ani ölümü sonrasında meclis oylarıyla kendisini İzmir’in başında bulmuştu. Bornova’da biliniyordu ama İzmir’de ismi çok da duyulmamıştı. Göreve elbette hazırlıklı değildi. Üstelik İzmir’in sınırları Pergel Yasa ile genişlemiş, hizmet götüreceği yerler kırsalda büyük bir alana yayılmıştı. Herkes ‘Bir dönemi tamamlayabilecek mi’ diye düşünürken Kocaoğlu, yıllar içinde girdiği iki seçimi de kazandı. Kent tarihinde bir rekor kırarak, en uzun görev yapan belediye başkanı olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Kimi zaman geldi tepki aldı, kimi zaman geldi takdir topladı... İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 2011’de gerçekleştirilen operasyonlarda, personeliyle birlikte adliye koridorlarında 6 yıl geçirdi. Beraatla sonuçlanan 6 yıllık dava sürecinde 397 yılla yargılanarak da yine tarihe geçti.

Bugün İzmir’de yeni bir dönem başlıyor. 10 yıldır Seferihisar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Tunç Soyer’in mazbatasını alması bekleniyor. Soyer mazbatasını aldıktan sonra, Kocaoğlu’nun görevi devredeceği, devir teslim töreninin gerçekleşeceği açıklandı. Kocaoğlu’na, verdiği emekler ve hizmetler için teşekkür edip, Tunç Soyer’e başarılar dilerken, kendisini çok da kolay günlerin beklemediğini hatırlatmakta fayda var. Zira Kocaoğlu ile uzun maraton koşan ekibi, yorgun ve çoğu da emeklilik için gün sayıyor. Seferihisar gibi küçük bir belediyeden sonra dev büyükşehir; başlayan projelerin tamamlanmasını, yenilerin de bir an önce başlamasını bekliyor, ekibi merak ediliyor...

Aziz Kocaoğlu’na dönersek... Bundan sonra önce uzun bir tatil yapıp zeytincilik ile uğraşacağını Posta’ya verdiği röportajında açıklamıştı. O röportajdaki ‘Veda yaklaşırken duygulanıyor musunuz’ sorusuna verdiği bu yanıtla Kocaoğlu dönemini uğurlayıp, yazıyı tamamlayalım... “Bilerek ayrılmak istedim ama tabii ki duygulanmamak mümkün değil. Kentin neresine bakarsan bak, bir eserin var. Neresine bakarsan bak, başlamış, devam eden bir projen var. Yine neresine bakarsan bak, hayal ettiğin ‘Şurada şunu yapacağım’ dediğin projeler var. Onları gördüğünüz zaman etkilenmemek mümkün değil. Ama gelen arkadaşlar bayrağı alıp daha ileriye götürecektir.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder