Banu Şen Efesliler gibi sivrisinek yüzünden taşınalım mı?
HABERİ PAYLAŞ

Efesliler gibi sivrisinek yüzünden taşınalım mı?

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği ‘33. Uluslararası İzmir Festivali’nde, geçen salı akşamı Efes Celcus Kütüphanesi’nde İtalyan esintileri konseri vardı. Festival programı her sene olduğu gibi bu sene de dolu doluydu. Ama Efes’teki konserlerin yeri, festival için de ayrı oluyor. Binlerce yıllık taşlara dokunup ilerlemek, ışıklandırılmış o tarihi mekan, her şeyi daha da büyüleyici hale getiriyor.

CELCUS’UN BÜYÜLEYİCİ ATMOSFERİ

Biz de bu konseri kaçırmamak için yola çıktık. Konsere yoğun ilgi vardı. Yerli yabancı konuklar, Efes’in gece ışıklandırılmış taş yollarında konserin yapılacağı Celcus Kütüphanesi’ne doğru ilerliyor, kimi de bu anları ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektiriyordu. Konser alanında herkes yerini aldı. Sessizlik... Ve o muhteşem konser başladı. Soprano Mariasole Mainini, belkanto tenor Nile Senatore ve piyanist Giorgio D’Alonzo, Efes’in büyülü atmosferinde muhteşem bir konser verdi.

Haberin Devamı

ÇAT PAT SESLERİ

Gecenin bu kısmı eksiksiz, hatta muhteşemdi... Şimdi gelelim sadece konseri izleyenlerin oturdukları sandalyede yaşadıklarına.... Konser başladığı andan itibaren izleyiciler adeta sivrisinek oğulunun ortasına düştü. Herkes çat pat omuzlarına, bacaklarına vuruyor, konser arasında “Yediler bitirdiler beni” fısıltıları duyuluyordu. Konserin atmosferiyle gözümüz ve kulağımız şölen yaşarken kollarımız, bacaklarımız, ellerimiz ve yüzümüz adeta işkence çekiyordu. Sonrası daha da vahimdi. Ertesi gün yaşadıklarımızın boyutu daha da ortaya çıkıyordu. Konserde bana eşlik eden yakınlarımla birlikte kollarımız, bacaklarımız korkunç haldeydi. İlaç takviyesine rağmen hala sivrisinek saldırısının izlerini silmeye çalışıyoruz. Daha önce de aynı mekanda konser izlememe, sivrisinek sıkıntısını bilmeme rağmen böylesini yaşamadığımın altını bir defa daha çizmek istiyorum. Anlaşılan o ki sivrisineklere karşı ilaçlama yapılan dönemde, belediyeler seçim telaşına düştü, bazı görevlerini ihmal etti. Belki şimdi çok geç...

BELEDİYELERE GÖREV DÜŞÜYOR

Efes’in kurulu olduğu Selçuk’ta, özellikle Pamucak sahilindeki bataklık nedeniyle sivrisinek yoğunluğu olduğu bilinir. Hatta tarihte Efeslilerin, bölgedeki sineklerle mücadele edemeyip, sıtma ve benzeri hastalıklar nedeniyle ilk kurulduğu yeri terk ettikleri de bilinir... Ama o günden bugüne dünyada her şey öyle değişti ki!!! Birçok mücadele yöntemi var. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Selçuk Belediyesi’ne çok iş düşüyor... Benzer şikayetler Foça Belediyesi gibi diğer turistik ilçelerden de geliyor. Efesliler gibi kentleri terk edip, taşıyamayacağımıza göre, günümüz dünyasında çiçeği burnunda belediye başkanlarının bir çözümü vardır elbet(!)

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder