Banu Şen Ege'de mesafeler hep yakın
HABERİ PAYLAŞ

Ege'de mesafeler hep yakın

Yıllarca İzmir’den Ege’nin her noktasına haber için koştum. Bazen Çanakkale’de bir haber için sabahın ilk ışıklarında yola düştüm, bazen Fethiye’de... Gazete basılana kadar gidip haberi yapıp döndük hep. İstanbul’dan haber müdürümüz; “Banu Fethiye’de bir olay var. Şimdi çıksan yetişir mi” diye sorduğunda cevabım belliydi: “Yetişir!”

GİDİP GELMEK KOLAY

İstanbul’un bir ucundan bir ucuna birkaç saatte gidip haberi yapmaya çalışmak, yetiştirmek onlar için elbette zordu. Ama söz konusu Ege olunca İzmir’den her yere yetişebileceğimizi bilirlerdi. Ege’nin en güzel özelliklerinden biri de bu belki de...

Haberin Devamı

Bütün mesafeler, uzaklar yakındır birbirine! Biz haber için Ege’nin yakınlığından faydalanırken; ticaret için, tatil için, eğitim için, geziler için, sanat olayları için de bu avantaj her zaman öne çıktı. Akşam 20.00’deki bir konser için İzmir’den Bodrum’a gidip dönen çok sanatsever biliyorum. Kuşadası, Didim, Dikili, Bodrum, Akçay, Erdek, Kaz Dağları... Hep çok yakınımızda hissettik.

HUZUR BELDESİ AYVALIK

Ayvalık da Ege’nin gidip geldiğimiz, bunalınca kendimizi kıyısına attığımız huzur beldelerinden biri. Bu hafta biz de gidip, ziyaretlerimizi yapıp bir güne çok şey sığdırıp döndük. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’i de ziyaret ettik. Ergin, Türkiye’de turizmin öncü ilçelerinden Ayvalık’ta korona sürecini en hasarsız ve yara almadan atlatmaya çalıştıklarını anlattı. Elbette bu süreçte en çok etkilenen sektör turizm oldu.

Ama sağlık her şeyden önce geliyor. Sağlık olsun demekten başka çaremiz yok elbet. Ama Ayvalık’ı özlemişiz. Gidip bir nefes almak çok iyi geldi doğrusu. Bu ay Ayvalık Belediyesi’nin düzenlediği tiyatro ve konserlerin başlayacağını da öğrendik. Tabii hepsi COVID-19 kurallarına uyularak seyirciyle buluşacak.

SEZON UZAYACAK

Ege’ye ve İzmir’e de baktığımızda sezonun eylül ve ekim aylarına sarkacağı görülüyor. Turizmcilerin açıklamaları da hep bu yönde son günlerde. Yakın beldelerde de daha çok günübirlik tatilciler, karavan, kamp ve tekne tatilleri öne çıkıyor. Tüm bu temkin ve tedbirlerimizi, çekincelerimizi, günlük hayattaki alışkanlıklarımıza uyarlarsak daha çabuk kurtulmaz mıyız bu virüsten?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder