Banu Şen Eğer korona olmasaydı şu an ne yapıyor olacaktınız?
HABERİ PAYLAŞ

Eğer korona olmasaydı şu an ne yapıyor olacaktınız?

Kim bilir şu an ne yapıyor olacaktım? Bugün pazartesi... Muhtemelen bütün haftayı planlıyor olacaktım. Muhtemelen siz de öyle! Şu an korona olmasaydı, evde kalmasaydınız ne yapıyor olacaktınız?

ERTELEMEMEYİ ÖĞRENDİM

Bu salgın hepimizin planlarını alt üst etti. Sokağa çıkamıyoruz, işyerlerimize gidemiyoruz, sevdiklerimizi göremiyor, sarılamıyoruz ama çok şey öğreniyoruz. Bize çok engeller koydu ama çok şey de öğretti. Hiç bu kadar ciddi bir uyarı vermemişti hayat bize. Her şeyin farkındaydık, hatalarımızın, önemsemediklerimizin; ama bildiğimizi okumaya hep devam ediyorduk. Bu defa öyle olmadı.

Haberin Devamı

Çok sert bir uyarı geldi. O uyarı bize çok şey öğretti. Kıymet bilmeyi öğretti. Şu an mahrum kaldığımız her şeyin kıymetini bilmeyi öğretti. Ertelememeyi öğretti. “Sonra yaparım, sonra buluşuruz, sonra giderim, sonra görürüm” dediğimiz her şeyi keşke ertelemeseymişiz dedirtti. İşte bu sebepten hayatın normale döndüğü ilk pazartesi, planlarımı yaparken önce tüm bu ertelediklerimi en başa koyacağım.

ALKIŞLARLA TABURCU EDİLEN VELİ DEDE

Hafızalarımıza unutulmaz kareler, gözleri dolduran, tüyleri diken diken eden bazen gülümseten anlar da bırakıyor korona günleri... Unutamayacağım karelerden biri de Veli dedenin taburcu olma sahnesinden. İzmir’deki bir huzurevinde kalan 84 yaşındaki Veli Seven, 15 gün önce ateşinin çıkması üzerine Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. COVID-19 testi pozitif çıktı.

Hastanede tedavi altına alındı. İlaç tedavisine başlanan Veli dedeye daha sonra iki test daha uygulandı. Ve testlerin sonucu negatif geldi. En çok 65 yaş üzerini etkiliyor, ölüm oranı bu yaşlarda fazla denirken Veli dede, koronayı yendi. Onun tedavisini üstlenen, canla başla çalışan hastane personeli de Veli dedeyi iki gün önce alkışlarla uğurladı. Bu güzel hikayelerin ve gözlerimizi dolduran karelerin önümüzdeki günlerde artması dileğiyle...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder