Banu Şen Geri sayımı başlattık
HABERİ PAYLAŞ

Geri sayımı başlattık

Duygularımı en yoğun yaşadığım zamanlarındayım yılın. İleriye dönük, gelecekle ilgili hayallerin çoğaldığı zamanlar... Anılarımın arttığını hissettiğim; kötü olanları geride bıraktığım için bile mutlu olduğum zamanlar. Kuşkusuz dünyada çoğu insan da benzer şeyler hissediyor bu dönemde. Kimi geride kalan acılarını, üzüntülerini, kimi güzel anılarını düşünüyor yılın bu son günlerinde.

Küçük hesaplaşmalar, yeni kararlar, planlar... Geri sayımı başlattık. 2019’u geride bırakırken dünyada, ülkemizde ve yaşadığımız şehirde yine sayamayacak kadar çok olay oldu. Terör, çevre felaketleri, kazalar, kayıplar, protestolar, gösteriler, doğumlar, yeni keşifler, üretimler, ölümler... 2019 ile anılacak tonlarca iyi ve kötü anısı oldu dünyanın. Bunları bu son iki günde bol bol izleyip, okuyacağız.

Haberin Devamı

YANGINLAR ÜZDÜ

Yaşadığımız şehir İzmir ile ilgili ise 31 Mart Yerel Seçimleri’nin sonuçları, yeni yerel yönetimler 2019’un akılda kalanları. Kuşkusuz en önemli olayı ise orman yangınları oldu. 18 Ağustos’ta başlayan ve ancak 3’üncü günde kontrol altına alınan yangında en az 500 hektar alan kül oldu. Yangının ardından yıl boyu kampanyalar düzenlendi.

Bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Benim İzmir ile ilgili en üzüldüğüm ve aklımda kalan olay bu yangındı. Üstelik yaz boyu İzmir ve Ege’nin çeşitli yerlerinde sabotaj denebilecek şüpheler uyandıran çok fazla orman yangını meydana geldi. Dileğimiz 2020’den itibaren artık yanan ormanlara, ağaçlara üzülmeyelim.

BAŞKANLARDAN BEKLENTİLER

Tüm iyi kötü olaylarıyla 2019’u geride bırakırken İzmir için beklentimiz de fazla. Trafikte ‘İstanbul olmaya az kaldı’ demeyeceğimiz günler bekliyoruz örneğin. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 2020 Mart’ında bir yılı geride bırakmış olacak. Trafik sorunu ile ilgili önemli adımlar atılmasının zamanı geldi düşüncesindeyim. Bol bol yeşil alan sözü vermişti seçimde. Kişi başına düşen yeşil alanların artırılma adımlarını da artık görmek istiyoruz. Daha büyük konser ve etkinlik salonları, tepelerde yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi imkanlar, istihdamla ilgili girişimler...

Haberin Devamı

Daha birçok şey. İzmir ve İzmirlilerin sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den değil, ilçe belediyelerinden de gerçekleşmesini bekledikleri onlarca söz ve hizmet var. Birinci senelerini doldurduklarında kalan 4 yıllarında hangilerini gerçekleştirecekler hepimiz bekleyip göreceğiz. 2020’nin, eski yılın her birinizin payına biçtiği üzüntüleri, sıkıntıları, kayıpları teselli edecek kadar cömert davranacağını umuyor; savaşların, kayıpların, tüm felaketlerin geride kalmasını ümit edip güzel bir yıl diliyorum.

BİR SANATÇININ BİR KÜÇÜK SİTEMİ

Yıllarca acıları, sevinçleri, hüzünleri müziğine taşıdı. Sevdalinka’larıyla Türkiye’de ilk Boşnakça albüme de imzasını attı. ‘Balkanların oğlu’ dediler. Çocukluk arkadaşım Cenk Bosnalı, Balkan müziğine gönül verdi. Anne tarafı Bosnalı ancak doğma büyüme İzmirli olan Cenk Bosnalı, İzmir’den hiç vazgeçmedi. İzmir’de kalıp, müziğini İzmir’den duyurmaya çalıştı. Hala da aynı düşüncede ısrarcı.

Haberin Devamı

En büyük dileği daha büyük kitlelere ulaşmak. Bir de küçük sitemi var: “İzmir’de az sayıda müzisyeniz. Burada müzik yapıp duyurmaya çalışıyoruz. Ama genelde belediyeler ve buradaki kuruluşlar hep İstanbul’dan büyük grupları, benzer sanatçıları büyük halk konserlerinde kitlelerle buluşturuyor. En azından yılda birkaç defa da olsa İzmir’e gönül vermiş, buradan kopmayan sanatçıları da İzmirlilerle buluşturabilirler.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder