Banu Şen İzmir böyle daha güzel görünmüyor mu?
HABERİ PAYLAŞ

İzmir böyle daha güzel görünmüyor mu?

Türkiye’de koşulan en hızlı maraton bugün İzmir’de yapılıyor. Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Road Race Label serfitikası alan Maraton İzmir’in üçüncüsünün heyecanı var bugün İzmir’de. Uluslararası nitelikteki dev organizasyonda 17 farklı ülkeden 127’si yabancı 500 atlet start çizgisine gelecek. İran’dan 58, Kenya’dan 36, Etiyopya’dan 8, Almanya’dan 6 atletin katılacağı yarışta 373 Türk atlet de yarışacak.

42 kilometrelik Maraton İzmir’de atletler, Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak atletler, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacaklar.

Haberin Devamı

İzmir böyle daha güzel görünmüyor mu

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Bir Dünya için belirlediği 17 madde mottosuyla koşulacak Maratonİzmir’in hedefi atıksız maraton olarak bir ilki gerçekleştirmek. Maratonİzmir’de buna yönelik olarak madalyalar geri dönüşümlü malzemeden yapıldı.

Maraton süresince koşucular verilecek pet şişeler, atık kutularında toplanarak geri dönüştürülecek ve önümüzdeki yıl kullanılacak yarış tişörtlerinin ana maddesini oluşturacak. Maratonİzmir’in etkinlik alanındaki tüm malzemeler yine geri dönüştürülebilir olacak. Sporculara dağıtılacak kitler dahi yine geri dönüşümlü malzemeden yapılan çantalar içinde teslim edilecek.

Parkur üzerinde sponsorlara ve yarışa ait tüm reklam ile yönlendirmeler de yarış bitiminde tek tek toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak. Maraton İzmir’in bir diğer özelliği ise; ‘Adım Adım’ ile yapılan sivil toplum iş birliği kapsamında sporcular sivil toplum kuruluşları için koşabiliyor, bu sporcular aracılığıyla ise kuruluşlara bağış yapılabiliyor.

4 Nisan’da başlatılan Maraton İzmir Adım Adım Yardımseverlik Koşusu bağış kampanyalarına ise 7 bin 420 bağışçı şimdiden toplam 1.5 milyon TL bağışladı. Bağış kampanyaları 2 Mayıs’a kadar devam edecek.

BİR YANDA SPORFEST

Ayrıca yine Maratonİzmir kapsamında 14 Nisan’da Sporfest İzmir başladı. Kültürpark’ta kurulan alanda dileyenler 12 farklı farklı federasyonun alanında farklı spor branşlarını deneyimleme fırsatı buluyor. Kız çocuklarına futbol eğitiminin de verileceği Sporfest İzmir etkinlikleri çerçevesinde kano, okçuluk, dağcılık, 3x3 streetball, halk dansları ve modern dans, hentbol, sualtı görüntüleme, mini voleybol, yelken ve bisiklet gibi branşlara ait deneyimleme alanları oluşturuldu.

Haberin Devamı

Turnuvalar ve gösterilerle renklenecek Sporfest İzmir’de zumba, yoga, capoeira, nefes ve meditasyon, fit dans, bodyfit etkinlikleri, söyleşiler ve konserler de yer alıyor. Spor Fest İzmir kapsamındaki etkinliklerin en önemlilerinden birini ise bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Çocuk Koşusu oluşturacak. 16 Nisan’da Kültürpark içerisinde düzenlenecek koşuda 2008-2012 arası doğumlu 650 çocuk koşu deneyimi yaşarken, birer anı madalyasının da sahibi olacak.

BAŞKA ŞAMPİYONALAR YAKIN

Son zamanlarda İzmir’de spor organizasyonları arttı. Hem kent ekonomisine hem de şehirden yeni şampiyonlar, sporcular doğmasına sebep bu organizasyonların yenileri de yolda. 14-17 Temmuz’da Selçuk’ta Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, Temmuz sonunda U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası, 14-18 Eylül’de Dikili’de Dünya Plaj Voleybolu Şampiyonası, Eylül’de İzmir Arkas Körfez Yarışları sadece benim şu an bildiklerim. Kenti güzelleştirecek spor organizasyonlarından sadece birkaçı. Sizce de İzmir böyle daha güzel görünmüyor mu?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder