Banu Şen İzmir'de biraz daha dişimizi sıkalım!
HABERİ PAYLAŞ

İzmir'de biraz daha dişimizi sıkalım!

Bu hafta sonu 31 kentte ikinci sokağa çıkma yasağı uygulandı. İzmirliler 48 saat boyunca, maksimum seviyede kurallara uydu. Görünen oydu. Ama... Gelin birlikte sokağa çıkma yasağından önceki birkaç güne dönelim. İzmir sokakları, sanki bir şey yokmuş gibiydi...

Hayat, olağan akışında gibiydi. Belli meydanlar, caddeler boş gibi görünse de özellikle Alsancak’ta aşırı yoğunluk vardı.

HAFTA SONU YAZLIKLARA HÜCUM

Gelen fotoğraflar ve paylaşımlara göre, özellikle cuma gününden sonra, yazlıkların bulunduğu bölgelerde de hareket oldu. Çeşme’nin, Alaçatı’nın, Özdere’nin, Gümüldür’ün ve Foça’nın hafta sonunda dolduğu yönünde bilgiler geldi.

Haberin Devamı

Oysa ki bu mücadelede en önemli unsur, herkesin olduğu yerde kalıp, izolasyonu devam ettirmesi. Hafta içi şehir merkezi, hafta sonu yazlık arası mekik dokunursa, biz bu virüsü oradan oraya yaymaya devam ederiz. Balıkesir, bu konuda iki haftadır ciddi uygulama başlattı. Edremit Körfezi’nde bulunan turistik Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Edremit ilçelerine özel araç girişleri, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göre yasaklandı.

AZICIK SABIR

Havaların daha da ısınacağını, hafta sonları yazlıklara akın olacağını düşünürsek, önümüzdeki günlerde belki İzmir Valiliği de bu konuyu değerlendirmeye alır diye umut ediyorum. Koronavirüs ile mücadelede geçen hafta umut verici gelişmeler oldu, bu durum verilere de yansıdı.

Ama hayatın normale daha çabuk dönmesini istiyorsak, her gün sokağa çıkma yasağı varmış gibi yaşamakta fayda var. Yasak olmayan günlerde de işimiz yoksa sokağa çıkmayalım. Çok yer, bölge değiştirip izolasyonu bozmayalım. Biraz daha dişimizi sıkalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder