Banu Şen Kapılarını ilk öğrencilerine açmaya hazırlanan bir üniversitenin kampüsünden İzmir'e kuş bakışı bakmak...
HABERİ PAYLAŞ

Kapılarını ilk öğrencilerine açmaya hazırlanan bir üniversitenin kampüsünden İzmir'e kuş bakışı bakmak...

Tanışıklığımız, dostluğumuz yıllar öncesine dayanıyor. Haber peşinde koştuğum ilk yıllarda, sağlık ve spor alanında yaptığı işler konuşuluyordu. Ben de röportajlarımda, İzmir için bu önemli haberleri ulusal yayınlarımızda okuyucularımıza aktarıyordum. Aradan yıllar geçti, şimdi yine İzmir için çok önemli bir yatırımla gündemde. Tınaztepe Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur, İzmir’in tek sağlık temalı üniversitesinin kapılarını gençlere ve bilime açmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı da olan Dr. Mehmet Bektur ile hazırlıkların artık son aşamaya geldiği kampüste buluştuk. Tamamlandığında hem sosyal hem bilimsel donatılarıyla 24 saat yaşayan bir merkez olacak kampüs, İzmir’i her açıdan gören bir konuma sahip.

Haberin Devamı

BİLİM İNSANLARI YETİŞECEK

İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin 2020-2021 akademik yılında ilk öğrencilerini almaya başlayacağını aktarırken yaşadığı gurur gözlerinden okunan Dr. Bektur, “Özgün eğitim modelimiz ile sorumlu, uzman, düşünen, araştıran, başarılı bilim insanlarını yetiştireceğiz” diyor.

Güçlü bir akademik kadro yapılanmasıyla eğitim süreçlerini başlatacaklarının altını çizerek, 102 dönümlük arazi üzerine kurulmuş gerçek bir kampüs üniversitesi olarak sunacakları kaliteli eğitimin, temellerini attıklarını belirtiyor. Buca sırtlarında tüm İzmir’e hakim bir tepede kurulan kampüsün; teknolojik altyapısı, mimarisi, bilimsel araştırma laboratuvarları ve eğitim binalarıyla sosyal bir yaşam ve çekim merkezi olacağı vurgulanıyor.

102 DÖNÜM KAMPÜS

Üniversitede ilk etapta; Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile eğitime başlayacaklarını anlatan Dr. Bektur, “İlerleyen dönemlerde; Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü açılacak.

Orta ve uzun vadede ise diğer fakültelerin kurulmasıyla yelpazemizi genişletmeyi amaçlıyoruz. Akademik birimlerimizin yanı sıra bölgemizin araştırma, geliştirme ve uygulama merkezleri, ihtisas teknoparkı yoluyla üniversite, sanayi, çevre işbirliği sağlanarak, üniversitemizin bilgi ekonomisi, inovasyon ve patent üssü olması sağlanacak” diyor.

Haberin Devamı

GRUBUN 4 HASTANESİNDE UYGULAMALI EĞİTİM

“Üniversitemiz; bölgenin ve ülkenin gelişimine doğrudan katkıda bulunacak sağlık alanında tematik bir üniversite niteliğine sahip tek üniversitedir” diyen Dr. Mehmet Bektur, sözlerini şöyle sürdürdü: “102 dönümlük kampüs alanı içinde; ulusal ve evrensel standartlarla donatılan 14 eğitim binası, iki eğitim ve araştırma hastanesi, araştırma laboratuvarları, öğrenci yurtları ve çok sayıda sosyal tesis yer alacak.

Beş sene içinde toplam 8 bin öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor. Üniversitemiz, eğitim-öğretim ve yapılanma süreçlerinde, hami kuruluşu Tınaztepe Sağlık Grubu’nun 20 seneyi aşkın süredir biriktirdiği bilgi ve tecrübeyle bezenen tüm imkanlarından yararlanacak. Tınaztepe Sağlık Grubu’nun bünyesinde bulunan dört hastanede, öğrencilerimize uygulamalı eğitim verilecek.

Kendi araştırma uygulama hastanelerini, preklinik sonrası eğitime hazır hale getirecek olan üniversitemiz, bir afiliasyon ihtiyacı duymayacaktır. Dünyanın eğitim devi Harvard Üniversitesi’nin uygulayıp başarı yakaladığı entegre eğitim modeli, probleme dayalı öğrenim ile sentezlenerek ‘entegrasyona dayalı problem bazlı’ özgün bir eğitim modelini benimseyeceğiz. Bu eğitim modeli ile sorumlu, uzman, düşünen, araştıran, başarılı bilim insanlarını yetiştireceğiz.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder