Banu Şen Ne çabuk unuttuk
HABERİ PAYLAŞ

Ne çabuk unuttuk

Bir süredir hafta sonu demek ‘sokağa çıkma yasağı’ demekti bizim için. Ne güzel havalar geçip gitti. Baharın müjdecisi meyve ağaçlarının çiçeklerini, papatyaları, kırları doya doya göremeden, tadına varamadan ilkbaharı geride bıraktık. Ama sonunda mutlu son vardı.

Hepimiz ‘sağlıklı’ günler için buna katlandık. Özgürlüğümüzü bir süre askıya aldık, evlere kapandık. Bilim adamlarının dediği gibi ülkece güzel günlere yaklaştık. Ve sonunda oldu. Yeni normal denen, alışma sürecine girdik. Y

avaş yavaş işlerimizin başına dönmeye, alışkanlıklarımıza usul usul ulaşmaya başladık. Uzun süredir haftasonlarını yasaklı geçiren 15 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma kısıtlaması kalktı. Aralarında İzmir’in de bulunduğu, riskin yüksek olduğu bu kentler ilk kez hafta sonunu yasaksız geçirdi.

Haberin Devamı

GÖZLERİME İNANAMADIM

Ancak salgın sonrası yasaksız geçen ilk hafta sonunda binlerce kişi parklara, sahillere, AVM’lere, kafe ve restoranlara adeta akın etti. Maske-mesafe kuralı ise sanki salgın hiç yaşanmamış gibi ihmal edildi. İstanbul Kadıköy Moda sahilinde bazı vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmeden dans ettiği görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da görüntüleri paylaşarak “Maske, mesafe kuralına moda olarak uyalım” uyarısında bulundu. Yine sosyal medyada İzmir Kordon görüntüleri yayıldı. İzlediğimde gerçek mi diye gözlerime inanamadım. Eğer gerçekse ‘ne çabuk unuttuk’ diye sormadan duramayacağım. ‘Ne çabuk unuttuk?’

BÖYLE GİDERSE

Hani Kordon’da çimlerin üzerindeki dairelerin dışına çıkmayacaktık? Hani toplu taşıma, alışveriş ve hatta tüm ortamlarda mesafe kuralına uyacaktık? Plajlarda, deniz kenarlarında belirlenen kurallara uyacaktık... Hani maskesiz gezmeyecektik? Koronanın kendisini tekrar göstermesine izin vermeyelim. Böyle giderse baharı evde geçirdik, korkarım sıcak yaz günlerini de evde geçireceğiz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder