Banu Şen Neden Menderes?
HABERİ PAYLAŞ

Neden Menderes?

İşte böyle soruyor bir süredir konuştuğum Menderesliler... İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı ocak ayı son oturumunda da gündeme gelen Menderes’e yapılacak katı atık bertaraf tesisi tartışma konusu günlerdir. AK Parti Grubu, Çevre Komisyonu’nda evet oyu verse de mecliste hayır dedi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yapılması konusunda hemfikir.

TARTIŞMA KONUSU

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal meclis oturumunda söz alarak “Seferihisar Belediye Başkanı olsaydınız ve tesisin teklifi sunum yapılmadan gelseydi nasıl bakardınız?” diye sorarken Soyer ise, “Bugün Aziz Bey bu koltukta oturuyor olsaydı ve ben Seferihisar Belediye Başkanı olsaydım sahip çıkardım. Çünkü artık gerçeklik farklı” dedi. İşte en can alıcı soru da bu bana kalırsa... O zaman niye Menderes?

Haberin Devamı

TURİZMİN YÜKSELEN YILDIZI TAHTALI BARAJI’NIN ANASI

Evet İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kente kazandırdığı ve bir kabustan kurtardığı Harmandalı örneğinden de gördüğümüz gibi artık modern tesisler ile çöpler ayrıştırılabiliyor, üzeri örtülüyor, ağaçlandırılıyor, depolanan çöpler enerjiye dönüştürülüyor. Buraya kadar tamam, korkulacak bir şey yok, böyle bir tesis her yere yapılabilir gibi bir algı ortaya çıkıyor...

Gelelim tekrar o can alıcı soruya: “Neden Menderes?” İzmir’de turizmin yeni yükselen yıldızı gösterilen; dünyada isim yapmaya başlamış turistik tesislerin olduğu, Özdere, Gümüldür gibi tatil lokasyonlarının bulunduğu, Klaros, Kolophon antik kentleri ile Malta Şelalesi gibi saklı cennetleri barındıran Menderes neden seçildi? Üstelik İzmir’in en büyük su kaynağı Tahtalı Barajı da ilçe sınırlarında...

AK PARTİLİ KAYA’DAN DA SEFERİHİSAR ÖRNEĞİ

İlçenin tüm bu özellikler ile turizm ve tarımın yıldızı olacağını bekleyen Menderesliler bu nedenle katı atık bertaraf tesisine çoğunlukla karşı çıkıyor. Tam da AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın itirazını ifade ettiği şu cümleler gibi: “İzmir Seferihisar için istemeyeceğini Menderes için de istememek, Kınık ile Karşıyaka’yı birbirinden ayırmamak zorundadır.

Haberin Devamı

Eşsiz güzellikleri ve rayihasıyla herkesi cezbeden Seferihisar’ımız neyse onun komşu ilçesi Menderes’imiz de odur. İkisi de güzel İzmir’imizin birbirinden ayrılmaz parçalarıdır. Doğasıyla, tarımı, tarihi, deniziyle, turizmiyle öne çıkan bu güzel ilçelerimiz çöplük olamaz! Sn.Tunç Soyer, Menderes’i İzmir’in çöplüğü yapmak istiyor.

Biz ise tarımsal organize sanayi bölgesiyle, turizmden artan payı ve üniversite hedefiyle geleceğe koşan bir Menderes planlıyoruz. Menderes, İzmir’in giriş kapısıdır. Hangi akıl kapısının önünü çöplük yapar!”

İMZA TOPLANIYOR

İtirazlar yükselen sesler bu yönde ki herkes ‘Neden Menderes’ diye soruyor. Ve bir gerçek daha var ki Tunç Soyer Seferihisar Belediye Başkanı olsaydı ilçesine bu tesisi istemezdi. Eğer sadece siyasiler karşı diye düşünüyorsa ilçe halkına iki gününü ayırıp kulak versin yeter...

Çünkü bu günlerde hem ilçeye yapılması planlanan mermer ocağı, Özdere Marinası ve çöp tesisleri ile ilgili harıl harıl imzalar toplanıyor. Bu arada katı atık bertaraf tesisine karşı çıkan siyasilerden mermer ocağı ve marina için de aynı hassasiyet bekleniyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder