Banu Şen Onunki hepimizi gururlandıran bir umut hikayesi
HABERİ PAYLAŞ

Onunki hepimizi gururlandıran bir umut hikayesi

Çok eskiden tanıyorum onu. Yüzme sporuna gönül verenler için ayrı yeri olan Alsancak Kapalı Yüzme Havuzu’ndan. Nice sporcuların yetiştiği İzmir için çok önemli bu spor tesisi yazlık havuzuyla birlikte artık maalesef kapalı. Her geçişte ruhumu acıtıyor birkaç yıldır. İzmir’e yeni açılan bir göz hastanesi inşaatı sırasında kapatılmak zorunda kaldı. Defalarca yazsak da hiçbir şey yapılamadı.

Onunki hepimizi gururlandıran bir umut hikayesi

İZMİRLİ ŞAMPİYON

Ona dönecek, yazının öznesine dönecek olursak... İlk haberi yaptığımda 'Umutları Onaran Adam’ başlığını atmıştık. İzmirli şampiyon triatlet, Özel Sporcular Yüzme ve Triatlon Milli Takım Antrenörü Mert Onaran o... Onaran’ın umut veren hikayesini yazmıştık. Sonra defalarca sporcularıyla birlikte elde ettiği başarılar manşetlere taşındı.

Haberin Devamı

Mert Onaran aslında İzmir’in gururu, başarılı sporcularından. İzmir’de kısıtlı şartlarda spor hayatını sürdürdü. Milli takım sporcusu oldu. Aynı zamanda Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretmenlik Bölümü’nü bitirdi. Elitler Balkan Şampiyonluğu, Gençler Avrupa 3’üncülüğü gibi dereceleri bulunuyor. Halen İzmir’de antrenör olarak çalışan Onaran’ın işinin bir bölümünün de manevi yönü oldukça yüksek. Onaran, Özel Sporcular Yüzme ve Triatlon Milli Takım Antrenörü.

OTİZMDE FARKINDALIĞI ARTIRMAK İÇİN

Mert Onaran, iki gün önce yine bir özel sporcusuyla gündeme geldi. 6 yıldır çalıştırdığı otizmli açık su yüzücüsü 19 yaşındaki Tuna Tunca, Ege’nin bir yakasından diğerine kulaç atacak. Tunca, otizmde farkındalığı artırmak için Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan Çeşme’ye 27 Nisan’da gerçekleştirmeyi planladığı açık su geçişi ile Sakız’dan İzmir’e yüzen ilk özel sporcu olacak.

Mert Onaran, Tuna ile otizm farkındalığını artırıp bunun bir hastalık değil, bir farklılık olduğunu herkese göstermek istediklerini anlatıyor: “Alanya’da düzenlenen açık su yüzme yarışı Oceanman Türkiye’de 14-19 yaş kategorisinde 3’üncü oldu. 10 kilometrelik mesafeyi, 2 saat 47 dakika 42 saniyelik dereceyle tamamlayan Tuna, dünya şampiyonasına katılma hakkı kazandı.

3-4 Aralık’ta Mısır’da yapılan Oceanman Dünya Şampiyonası’nda 4’üncü olup bizleri gururlandırdı. Şimdi ise Sakız Adası’ndan İzmir’e yüzme hedefi için çalışıyoruz. Sakız’dan İzmir’e yüzen ilk özel sporcu olacak. Rekor dereceyle bitireceğinden eminim.” Böyle değerli sporcuların, antrenörlerin imkanları daha da artırılsa daha çok umut hikayesi yazılacağına benim de inancım sonsuz...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder