Banu Şen Sana dün bir tepeden baktım İzmir
HABERİ PAYLAŞ

Sana dün bir tepeden baktım İzmir

İnsan bazen yaşadığı şehrin büyüklüğünün içinde güzellikleri kaybediyor... Büyük binalar, büyük işler, büyük dertler... Binalar büyüdükçe insanlar küçülüyor, şehir kalabalıklaştıkça insanlar yalnızlaşıyor...

Güzel şeyler de tüm bunların arasına saklanıp kaybolup gidiyor. Sanırım önemli olan hep saklanan, bir şeylerin ardında kalan güzellikleri bulup çıkarabilmek.

Kaybolduğunuzu hissettiğinizde kendi içinizdeki güzel şeyleri yeniden hatırlamak, etraf kalabalıklaştıkça arada yok olup gidenleri görmek... Bunun için bazen ya aşağılara bakmak ya da kafanızı kaldırmak yeterli. Biz de öyle yaptık... Kafamızı kaldırdık, sırtımızı dayadığımız dağa koştuk, o dağdan aşağı baktığımızda nasıl güzel bir dünya ve şehirde yaşadığımıza, karların arasından seyre daldık...

Haberin Devamı

BÜYÜLEYİCİ MANZARA

Perşembe akşam üzeri Posta İzmir ekibi olarak İzmir’in sırtına yaslandığı Yamanlar Dağı’na çıktık. Karagöl’e gelmeden ayrılan Karşıyaka Belediyesi’nin işlettiği Gençlik Merkezi’nde soluklandık.

Yaklaşık 40 dakikada ulaştığımız tesise doğru yol alırken yol kenarında kar birikintileri toplanmaya başlamıştı. İzmirliler için özlenen bu görüntü, karlar arttıkça bizi daha da heyecanlandırdı.

Tesislere yaklaştığımızda son düzlükte zincirsiz araçlar zorlandı ama zinciri ve lastiği uygun olanlar o bölümü de aştı. Varır varmaz ise hepimiz o güzelliklerin arasında adeta kendimizi kaybettik.

Manzara büyüleyiciydi. Tesisin restoran bölümündeki şöminede ısınıp diz boyuna ulaşan karla kaplı bahçeye çıktık. İzmir Körfezi manzarası kartpostalları aratmayacak güzellikteydi.

Körfezin maviliğinin ortasında güneş batarken bembeyaz karla kaplı ağaçların ardından parıldayan turuncunun tonları huzur vericiydi. Bütün gün karmaşasının arasında kaybolduğumuz şehir, bembeyaz karla kaplı dağın ardında nasıl da sessiz, dingin görünüyordu. Hepimiz uzun uzun bu manzaraya dalıp gittik. Bir de İzmir’i bu gözle yaşadık.

MERAK EDENLERE

Bu arada merak edenler için tesislerle ilgili bilgi Karşıyaka Belediyesi’nden alınabilir. Bizim öğrendiğimiz kadarıyla içinde kalorifer ve şömine bulunan bungalovları ile otel binası var.

Haberin Devamı

Ancak elektrik sorunu bulunduğundan telefonla bilgi almadan gitmeyin. Bir de son not; İzmir’deki benzer yerler keşke daha çok öne çıksa, çıkarılsa... Tek bir yere doluşup, tıkılmayız işte o zaman (!)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder