Banu Şen Siyaset üstü proje
HABERİ PAYLAŞ

Siyaset üstü proje

Kendimi bildim bileli İzmirli turizmcilerin özellikle Çeşme’de sezonu 12 aya yayma isteği konuşulur. Ama çoğu konuda olduğu gibi bu da hep sözde kalır bir türlü gerçeğe dönüşmez. Bazen yapılacak olanlara itiraz edilir bazen kimse elini taşın altına koymak istemez.

Çeşme sezonu, eylül ayında okullar açılır açılmaz biter. Sonunda geldiğimiz noktada ise Çeşme, dünyanın turizm merkezi olacakken Alaçatı’da küçücük bir caddenin sokak aralarına sıkışan son yıllarda gürültü ve görüntü kirliliği ile anılan eğlence merkezi olmaktan öteye gidemedi. Alaçatı sörf merkezleri dışında yeni bir aktivite gelişemedi.

Haberin Devamı

SONRAKİ TOPLANTI ÇEŞME’DE

Bir süredir konuşulan, haberlere yansıyan “Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi” ile siz de belki haberdar olmuşsunuzdur. İlk duyulduğu anda farklı yansıtıldığı için kimi kesimlerce tepki aldı. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, proje ile ilgili bir açıklama yaptı.

Dün ise İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen “Ege Turizm Planı Değerlendirme Toplantısı”nın ardından basın temsilcileri ile buluştu. Bakan Ersoy bu düşüncenin nereden, nasıl doğduğunu, ilke ve hedeflerini 2 saati aşan toplantıya sığdırmaya çalıştı. Bundan sonraki paylaşımları Çeşme’de yapacaklarını vurguladı.

PROJE 2023’TE TAMAMLANACAK

Yazımın girişine dönersek... Bu projenin doğuş sebebi de İzmir ve Çeşme için en can alıcı nokta; yani 12 aya turizmin yayılma amacı... Bakan Ersoy dünkü toplantıda göreve geldikten sonra turizmcilerle yaptığı görüşmede en çok yakınılan konunun bu olduğunu, bunun üzerine de proje ile ilgili çalışmalara başladıklarını kaydetti.

2021’in ilk çeyreğine kadar plan ve projelendirmeleri bitirip son çeyreğinde ihaleye çıkılacak projenin 2023’e kadar tamamlanması planlanıyor. Yani Çeşme’nin kış uykusundan uyanması hedefleniyor. Bakan Ersoy’un dünkü toplantıda proje ile ilgili en dikkat çeken sözleri ise şöyle oldu: “Türkiye’nin değil dünyanın örnek göstereceği bir projeyi hayata geçiriyoruz. Herkes siyaseti bir yere bıraksın. Bu siyaset üstü bir proje.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder