Banu Şen Takmadığımız her maske yeni yasaklar korumadığımız her mesafe kapanan binlerce işyeri demek
HABERİ PAYLAŞ

Takmadığımız her maske yeni yasaklar korumadığımız her mesafe kapanan binlerce işyeri demek

Düşündüm de... Uzun zamandır coşkulu, neşeli şarkılar dinlemiyorum. Ya da dinlediğim şarkılar neşelendirmiyor artık beni. Kim bilir ne zaman en son bir dost sofrasında lokmaları korkusuz paylaştık? En son sinemaya gideli, hiç tanımadığım birinin yanına oturup film izleyeli kaç ay geçti?

Uzun zaman oldu

Uzun zaman oldu. Oysa her birimizin ne planları vardı. En sevdiğimiz arkadaşımızın en mutlu gününde danslar edecek, en yakınımızın doğum gününde şarkılar söyleyip coşacaktık belki de. Uzun zaman oldu. Uzun zamandır en güzel manzaranın karşısında bile iç çekip, yarının ne getireceğini bilmediğimizi düşünerek bakıyoruz hayata. Mart ayından bu yana kaleme aldığım yazıların tamama yakını COVID-19 ile ilgili. Gazetedeki haberlerimizin çoğu da yine pandemi konulu.

Haberin Devamı

Takmadığımız her maske yeni yasaklar korumadığımız her mesafe kapanan binlerce işyeri demek

Başka şeyler konuşuyor olacaktık

İşte bu “uzun zaman”dır yapılan uyarıları dinleyip, tedbirlere uysaydık şimdi belki de başka şeyler konuşuyor, yazıyor olacaktık. Herkes içi rahat seyahat ediyor, esnaf işlerini sürdürüyor, sağlık çalışanları rahat nefes alıyor olacaktı. Hepimiz biliyoruz ki ilk üç ay dikkat ettiğimiz kadar yaz aylarında dikkatli olmadık, tüm tedbirleri boşladık. Denetimlere, uyarılara “Aman sen de” deyip geçtik.

Ve şimdi salgının en can alıcı, en kontrol edilemez zamanını, zirvesini yaşıyoruz. Sağımız, solumuz her yanımız sarıldı. Sonunda pandemi, başladığından bu yana olan en yüksek zirveyi gördü. Hem ağır hasta hem ölüm hem de yeni hasta sayısı zirveye ulaştı. Bari bundan sonra dikkatli olalım. Takmadığımız her maske yeni yasaklar, korumadığımız her mesafe kapanan binlerce yeni işyeri demek. Sağlığımızı düşünmüyorsak bir de ekonomik çıkmaza sürüklenen milyonlarca insanı düşünelim. Tedbirlere, yasaklara uyup önümüzdeki bahara artık feraha çıkalım...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder