Banu Şen Ya almayın ya da terk etmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Ya almayın ya da terk etmeyin

Yine bir barınak haberi, yine can dostların yürek burkan görüntüleri. Bugün birinci sayfa manşetimizdeki haberin benzeri her yıl onlarca haber yapıyoruz.

Aslında bu sorunu taa en başından çözmek gerekiyor. Hayvan barınakları en çok çocuklara, eşe dosta hediye diye alınıp, sonra da terk edilen can dostlarımızla dolu çünkü.

Terk edilmenin çaresizliği

Ya almayın ya da terk etmeyin

Oysa tatile hep birlikte çıkmışlardı. Ev ahalisinin tatlı telaşına heyecanla ortak olmuş, araba yol alırken pencereden keyifle yolu izlemişti. Dönüş planlarında olmadığını henüz bilmiyordu. Tatil bitti, bavullar toplandı. Tüm aile dönüş yolundaydı.

Haberin Devamı

Camdan dışarıyı izlerken birden bire durdu araba. O çok güvendiği kollar kucakladı onu ve bir ağacın dibine bıraktı. Araba hareket etti. Ne yapacağını bilemeden önce arabanın peşinden koştu. Sonra yoruldu. Geri dönmeye çalıştı. Çaresiz oradan oraya koşuşturup durdu. Terk edildiğini anladı.

Sık yaşanan sahne

Tatil bölgelerinde sık sık yaşanan bir sahne bu. Çoğu ‘hediye’ diye alınan ya da bir şekilde sahiplenilen yüzlerce evcil hayvan, tatil dönüşü terk ediliyor. Bu hayvanlara ne mi oluyor?

Ya terk edilme travmasıyla yiyip içmeyip farkında olmadan intihar ediyor. Ya bir araba çarpıyor. Kimi zaman bir hayvansever yardımıyla barınağa, rehabilitasyon merkezine götürülüyor. Bu kez de hiç alışık olmadığı şekilde bir kafeste yeni yaşamına alışmaya çalışıyor. Şanslıysa yeni bir yuva bulabiliyor.

Eylülde artacak

Çeşme, Bodrum, Foça, Ayvalık, Gümüldür, Özdere, Kuşadası, Marmaris gibi tatil yörelerindeki barınaklar, terk edilmiş hayvanlarla dolup taşıyor. Bu sayı, eylül ve ekimde daha çok artacak. Bizimse bu barınak haberleri karşımıza çıktıkça içimiz sızlayacak, elimizden bir şey gelmeyecek...

O yüzden ya almayın ya terk etmeyin! Ya da bir can dostu sahiplenecekseniz barınaklardan başlayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder