Banu Şen Yaşadığımız sürece umut hep var
HABERİ PAYLAŞ

Yaşadığımız sürece umut hep var

Beyaz perdede izlediklerimizi bize yaşatan bir yılı geride bırakıyoruz. Sevdiklerimizi kaybettik, çoğu hala yoğun bakımda yaşamla ölüm arasında gidip geliyor. Alıştığımız düzen tersine döndü. İş yaşamımız, hayat akışımız. Yanına sokulamadığımız sevdiklerimiz, büyüklerimizle özlem girdi aramıza. Herkese mesafeli ve maskeliyiz, endişeliyiz. Bütün dünya aynı kadere ortak olduk bir yıl boyunca. Üstelik biz ülkece başka felaketler de yaşadık. Depremler, seller, fırtınalar, hortumlar, heyelanlar.

Gerçeküstü bir filmin kahramanları gibiydik. Bu yılın hayatta kalanları, 2021’e yine de umutla giriyoruz. Yaşadığımız sürece umut hep var olacak. 2020 baharını, yazını, kışını atladık ama önümüzde yaşanmamış daha çook bahar var, yaz var, kış var!

Haberin Devamı

ESKİ KARTPOSTALLAR

Bu zor günlerde, gelecek kadar bazen geçmiş anıları da düşünüyor insan. Elimdeki bu telefon olmasaydı; muhtemelen bu günlerde köşedeki kırtasiyeden yeni yıl kartı seçmeye gidecektim. Göndereceğim kişiye göre beğenecek; akşama oturup, dolma kalemle özenerek “en içten” duygularımı inci gibi dizecektim. Zarfları da aynı özenle kapatacak, ertesi sabah postaneye koşacaktım!

Bayramlar, yeni yıllar, müjdeli haberler... Hepsi yıllarca posta arabalarıyla o şehirden o şehire, o ülkeden o ülkeye taşınıp durdu. Şimdiyse birkaç saniye yetiyor dünyanın en uzak noktasına her şeyi iletmeye... Peki ya yetiyor mu kalptekileri, akıldakileri aynı özen ve saflıkla söylemeye...

Karla kaplı ormanın içinde bacası tüten, içinden cılız ama huzur veren ışığın yansıdığı evlerin olduğu, çocukların karların içinde oradan oraya koşturduğu, karşı tepeden mutluluk saça saça gelen kızakların neşe doldurduğu bir yer olmasa da artık burası, yine de hayattan çok beklentimiz var. Umarım 2021 hepimiz için; dünyamız, ülkemiz ve bölgemiz için güzellikler getirir. Kartpostallardaki gibi masal tadında bir yıl olur!

ŞİİRLE VEDA

Edip Cansever’in dizeleriyle veda edelim 2020’ye...

UMUŞ

Bütün iyi kitapların sonunda

Bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda

Meltemi senden esen

Haberin Devamı

Soluğu sende olan

Yeni bir başlangıç vardır

Parmağını sürsen elmaya, rengini anlarsın

Gözünle görsen elmayı, sesini duyarsın

Onu işitsen, yuvarlağı sende kalır

Her başlangıçta yeni bir anlam vardır.

Nedensiz bir çocuk ağlaması bile

Çok sonraki bir gülüşün başlangıcıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder