Türkiye yeme-içme ve eğlence dünyasının son 10 yıldır yükselen trendi yeni nesil meyhaneler. Başta İstanbul olmak üzere tüm büyük şehirlerde ve tatil beldelerinde mantar gibi çoğalmaya devam ediyorlar. Geleneksel meyhane kültürüne modern ve çağdaş bir yorum getirip canlı ve DJ müziğine görsel şovlar da ekleyen bu modern ya da yeni nesil meyhanelerden biri de İstanbul Bomonti’de açıldı.
TASARIM HARİKASI BİR MEKAN
Mekanın sahibi, Asmalı Mescit’teki Zühtü ve Begonvil’in sahibi Yılmaz Korkmaz. Mekana girer girmez sağ köşede görkemli bir bar sizi karşılıyor. Masanıza geçmeden burada harika kokteylleri tadıp sohbet edebilirsiniz. L şeklindeki işletme son derece ferah. Sebebi ise salonda hiç taşıyıcı kolon ve direğin olmaması. Yani herkes oturduğu yerden tüm mekanı rahatlıkla görüp izleyebiliyor. Masalar mermer, sandalyeler metal. Endüstriyel ham beton duvarlar krom yeşil oksit renkle boyalı. Bayıldım. Tavandaki havalandırma ve elektrik tesisatları tam da benim sevdiğim gibi açıkta bırakılmış ve mekana çok hoş bir görsellik sunmuş. Salonun her yeri yapay botanik bitkilerle bezeli. Yapay çiçek ve bitki sevmem ama mimar bu işin altından başarıyla kalkmış.
YEMEK SONRASI ELLER HAVAYA
Hakim’in danışmanlığını sektörün duayen işletmecilerinden ve şarkı sözü yazarı İrem Moralı yapıyor. DJ müziği eşliğinde başlayan yemekte soğuk başlangıç olarak köpoğlu, Lübnan usulü humus, kuru cacık, çilekli atom ve asma yaprağında çiğ köfte servis ediliyor. Ara sıcak olarak da sweet chili soslu mozarella stick veriliyor. Ana yemeklerden patates püresi yatağında ızgara köfte ya da ızgara tavuk var. Tatlı olarak da meyve tabağı ikram ediliyor. Fiks menü istemeyenler alakart menüden seçim yapabiliyor. Fiks menü hafta içi 1 kişi 1.400, hafta sonu 2.000 lira. Çarşamba ve pazar akşamları Kafadar grubu, Yılmaz Taner ve Cefi’nin canlı müzik ve akustik performanslarıyla dans edip eğlenebilirsiniz.