Bekir Saçar Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris'te yapıldı
HABERİ PAYLAŞ

Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris'te yapıldı

15 ülkeden toplam 105 yerli ve yabancı medya mensubu tarafından takip ettiği yarışı, 31 yaşındaki Gallerli Elfyn Evans-Scott Martin ekibi kazandı. Toyota Gazoo WRT takımı adına yarışan Red Bull sporcusu Evans, kariyerinin üçüncü Dünya Ralli Şampiyonası zaferini elde etti.

Dünya Ralli Şampiyonası Marmariste yapıldı

Kupa ve ödülleri Muğla Valisi verdi

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da katılımıyla düzenlenen kapanış seremonisi ve ödül törenindeBritanyalı pilot Elfyn Evans ile co-pilotu Scott Martin kazandı. Belçikalı Hyundai Shell Mobis WRT sürücüsü Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul ikinci ve aynı takımdan 9 kez Dünya Ralli Şampiyonu Fransız Sebastien Loeb-Daniel Elena ekibi de üçüncü olarak podyumda yer alan isimler oldular. WRC2 kategorisinde Türk takım Toksport WRT adına Skoda Fabia R5 ile yarışan İsveçli Pontus Tidemand-Patrick Barth birinciliğin sahibi olurken, WRC3 kategorisinde Polonya’dan Katejan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak Skoda Fabia R5 ile zafere ulaşan ekip oldu. Citroen C3 R5 ile yarışan 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonu Red Bull sporcusu Yağız Avcı ve copilotu Onur Vatansever de WRC3 kategorisinde üçüncü olarak podyumda yer aldı.

Haberin Devamı

Dünya Ralli Şampiyonası Marmariste yapıldı

'Zoru başardık'

TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı organizasyonun ardından yaptığı açıklamada “Böyle zor bir dönemde, Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, büyük bir ekip çalışmasıyla, Sağlık Bakanlığımız ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Covid-19 protokollerini en sıkı şekilde uygulayarak çok başarılı bir organizasyonu geride bıraktık. Ülkemizin gücünü ve salgın hastalık ile mücadelede önde gelen ülkelerden biri olduğumuzu tüm dünyaya kanıtlamış olduk. Sportif disiplin açısından da hem uluslararası yetkililer, hem de katılımcılardan övgü dolu yorumlar aldık. Bu vesileyle organizasyonumuzu himayelerine alarak bizi onurlandıran ve büyük güç veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Muğla Valiliğimiz ve bize destek olan tüm mülki amirlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca her zaman yanımızda olan sponsorlarımıza, katılan sporculara, yerli ve yabancı medya mensuplarına, organizasyonumuzun kusursuz bir şekilde gerçekleşmesinde büyük emeği bulunan binden fazla görevli ve gönüllümüze ve her anlamda desteklerini esirgemeyen Marmaris sakinlerine yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Ralli Şampiyonası Marmariste yapıldı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder