Bekir Saçar Gamze Cizreli’den Karadeniz seyahat tüyoları
HABERİ PAYLAŞ

Gamze Cizreli’den Karadeniz seyahat tüyoları

Türkiye’nin en önemli kadın girişimcilerinden Cafemiz, Kuki, Quick China’dan sonra şu an Türkiye ve yurtdışında 60’ın üzerinde şubesi olan Big Chefs markalarının yaratıcısı Gamze Cizreli çok iyi bir gurme ve seyahat yazarı. Bulduğu her fırsatta Türkiye’yi mevsimine göre karış karış gezen Cizreli geçen hafta Karadeniz turundaydı. Gamze Hanım’a “Bu mevsimde Karadeniz’de ne yapılır” diye sordum. Verdiği tüyoları ben de sizlerle paylaşıyorum.

1 - Karadeniz turuna Kastamonu’dan başlayın. Kastamonu’da gezip görülecek o kadar çok yer var ki anlatmakla bitmez. Siyez Evi’nde mola verip Siyez buğdayı ürünlerinin yanı sıra harika kuru organik ürünlerinden alın, Şehir Müzesi’ni gezin. İksir Çiftlik’te konaklayın ve Kurkoroğlu pastırması alın. Sinop’a uğrayıp, cezaevini gezin. Sabahattin Ali’nin koğuşunda duvarlara yazdığı dizeleri okuyun. Bafra’da Niyazi Kesim lokantasında pide, Deniz Kafe’de nohut yemeği yiyin. Rize’de Liman Lokantası’nda mercimek çorbası, kuru fasulye ve kavurma yiyin. Üstüne de turbo fırın sütlaç ile damağınıza ziyafet çekin. Çamlıhemşin’de Çolak Ailesi’nin sahibi olduğu Çolakapı’da misafir olun. Şahane sohbetinize nefis yemekler eşlik etsin.

Haberin Devamı

Gamze Cizreli’den Karadeniz seyahat tüyoları

2 – Ayder’de yayla kafası yaşamak için akşam gitar ve tulumla müzik ziyafeti çeken Sendagez Kafe’ye gidin. Zua Coffe’de mürver çiçeği ve sodayla yapılan ev yapımı gazoz Pohpedi için. Pokut Yaylası’nda Filiz Abla’nın yayla evine uğrayın, yörenin en iyi mıhlamasını tadın. Oradan Sal’a yürüyüp gün batımını izleyin. Çamlıhemşin’de Mora Restaurant’ta muhteşem Likapalı Cheesecake yiyin. Mora Dükkan’dan harika çorap ve sepetlerden alın. Macahel’den Kafkas balı alın, İremit Köyü Camisi’ni mutlaka görün. Şahane. Şavşat’a geçerken Karagöl’de mola vermeyi unutmayın.

3 – Dönüşte Rize Handüzü Yaylası’nda Handüzü Tatil Köyü’nde konaklayın, sabah gözlerinizi bulut denizine açın. Ardeşen’de Yerumoni dükkanından ‘Darlandum, Hayirdur’ yazan tişört ve kupalardan alın. Trabzon’da Seyyare’ye uğrayın, şekersiz fındık ezmesi ve enfes çikolatalarının tadına bakın. Özer Çiftliği’nden mıhlama peyniri, tereyağı alın. Dönüş yolunun son durağı Tokat’ın meşhur Tokat kebabını mutlaka tadın, şahane asma yaprağı alın. Medreseleri, Taşhan’ı, müzelerini gezin. Tarihi Yazmacılar Han’da konaklayıp otantik ortamda deliksiz güzel bir uyku çekip yorgunluğunuzu atın.

Haberin Devamı

Gamze Cizreli’den Karadeniz seyahat tüyoları

Gamze Cizreli ‘Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nde Kastamonulu kadınlarla birlikte.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder