Bekir Saçar 'Hafıza Odası' Türkiye’nin son yüzyılı
HABERİ PAYLAŞ

'Hafıza Odası' Türkiye’nin son yüzyılı

Hafıza Odası Türkiye’nin son yüzyılı

Dünyaca ünlü ressam Ahmet Güneştekin’in eserlerine ilham kaynağı olan Türkiye’de yaşanan faili meçhul cinayetler, kazalar, çatışmaların konu edildiği eserler bugün Diyarbakır’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kayıp Alfabe”, “Analar Duvarı”, “Yoktunuz”, “Hafıza Tepesi”, “Çürüme” ve “5 No’lu Koridor” başlıklı eserlerin yer aldığı “Hafıza Odası” sergisinin açılışına, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimleri katıldı.

Sanatseverleri ürküten 5 nolu koridor

Haberin Devamı

Hafıza Odası Türkiye’nin son yüzyılı

Sergi için Keçi Burcu’nun ana bölümü, üzerindeki tünel ve terası kullanıldı. Tarihi burcun terasında, renkli tabutlardan oluşan “Çürüme” adlı eser sergilendi. Tünelde, 12 Eylül darbesinden sonra yapılan işkenceler ile sembolleşen 5 No’lu cezaevinde yaşanılanların anlatıldığı ışık ve ses enselasyonu yer aldı. Konukların girmekte zorlandığı “5 No’lu koridor”, izleyenleri en çok etkileyen bölümlerden biri oldu.

Sergi için İstanbul’dan geldiler

Hafıza Odası Türkiye’nin son yüzyılı

Açılış nedeniyle Diyarbakır’da verilen özel davete İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Pilevneli Galery Kurucusu Murat Pilevneli, Leyla Alaton, Gülden – Yılmaz Yılmaz, Başak Sayan, Zeynep Demirel, Emin Hitay, Evin-Selçuk Tümay, Feryal Gülman, Sedef Orman, Ayşe Boyner, Emek Külür, İnci Aksoy, Fulya Nayman, Erol Özmandıracı-Naz Elmas gibi iş, sanat ve medya dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Hafıza Odası Türkiye’nin son yüzyılı

Hafıza Odası Türkiye’nin son yüzyılı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder