Bekir Saçar Lahmacununuzu nasıl alırsınız?
HABERİ PAYLAŞ

Lahmacununuzu nasıl alırsınız?

Lahmacununuzu COVID-19 salgını kapsamında alınan yeni önlemlerden sonra restoranlar sadece paket servis ya da ‘gel-al’ hizmeti vermeye başladı. Gerekli olmadıkça evden çıkmamamız gereken bu süreçte lahmacundan mahrum kalmamanız için Türkiye’deki en leziz lahmacunları yapan işletmeleri sizler için listeledim. Urfa, Antep ya da Kilis usulü; çıtır, gevrek, acılı ya da acısız… İçine ister sumak koyun, ister limon sıkın, ister nar ekşisini ekleyin. İşte karşınızda enfes lahmacunlar...

TATBAK - NİŞANTAŞI

Haberin Devamı

Bir Nişantaşı klasiği olan Tatbak, 1960’tan beri aynı adreste İstanbullulara Gaziantep mutfağının en leziz kebaplarını sunuyor. Burada yiyeceğiniz her şey enfes ama lahmacununun tadı damak çatlatan türden. Meşe odununda pişirilen lahmacun; soğansız sebzeler, kuzu ve dana eti karışımıyla hazırlanıyor. Tatbak, 60 senedir sadece Nişantaşı’nda hizmet veriyor.

GÜLHAN - ŞANLIURFA

Atatürk Bulvarı üzerindeki Gülhan, haftanın yedi günü açık olan klasik bir esnaf lokantası. Mekan, lahmacunuyla olduğu gibi kebapları, çiğ köftesi ve Şanlıurfa’nın yöresel yemekleriyle de meşhur. Odun ateşinde pişen sebzeli veya soğanlı lahmacun kuzu etiyle hazırlanıyor. Kaymaklı şıllık tatlısını da mutlaka tatmalısınız.

ÖZ URFALI HACI DAYI - BURSA

Tophane mevkiinde panaromik Bursa manzarasına sahip mekan, bol kıyma, az soğanlı, sebzeli ve çıtır Antep lahmacunuyla ünlü. Urfa’nın geleneksel lezzetlerinin en iyilerini tadabileceğiniz temiz ve güvenilir mekanın; isot, çiğ köfte ve künefe malzemeleri Urfa’dan temin ediliyor.

EVANT-BODRUM

25 yıldır İstanbul’da onlarca kebapçıya danışmanlık hizmeti veren Aşkın Esmeray’ın Bardakçı’da açtığı Levant, başta Hatay mutfağı olmak üzere Güneydoğu’nun en leziz kebaplarını Bodrumlulara sunuyor. TSE’nin yüzde 35 olarak belirlediği et oranını az bulan işletme, lahmacunda yüzde 40 oranında et kullanıyor. Yöresel baharatlarla hazırlanan lahmacunları tek kelimeyle enfes.

DOSTPIDELAHMACUN-ÇEŞME

Çeşme’nin en nezih semti Ilıca’da tam 47 yıldır hizmet veren Dost, bölgenin en iyi, en temiz ve en güvenilir lokantası. Dört mevsim hizmet veren mekan, yalnız lahmacunlarıyla değil çeşit çeşit pideleriyle de ünlü. Giresun, Samsun ve Trabzon’un kıymalı, kaşarlı ve yumurtalı kıtır kıtır pideleri orijinalleri kadar leziz. Fiyatları Çeşme’ye göre el yakmayan türden. Sakızlı muhallebisini mutlaka tatmalısınız.

Haberin Devamı

SÜPER 96 -ANTAKYA

1996’dan bugüne Köprübaşı Ulu Camii yanında hizmet veren Süper 96 şehrin en iyi lahmacuncusu olarak nam salmış. Lahmacunlarında günlük kesim koyun ve dana kıyması kullanan mekanın çeşit çeşit pideleri de hayli lezzetli. Antakya’ya giden turistlerin de gözdesi olan mekanın kiremitte yaptığı kıyması ve kağıt kebabı da çok meşhur.

URFALIHACIMEHMET-ANKARA

Tarihi geçmişi ve kebap kültürü ile ünlü Urfa’nın lahmacununu, kebaplarını ve künefesini Ankaralılara sevdiren Urfalı Hacı Mehmet, Güneydoğu mutfağının yegane temsilcilerinden. Hacı Mehmet’in isotla hazırladığı acılı, acısız ve kuzu pirzola etinden hazırlanan yağlı Urfa spesiyal lahmacunu enfes. Mekanın Ulus semti dışında Turan Güneş Bulvarı’nda iki şubesi daha var.

Haberin Devamı

SET KEBAP - 1. LEVENT

İstanbul 1. Levent’te 42 senedir kebap seven elitlere şehrin en lezzetli kebap ve lahmacunlarını sunan Set Kebap, soğan, domates ve maydanozun elde çekildiği lahmacunlarını kuzu etiyle yapıyor. Ana menüde yok yok… Başta enfes Urfa döneri ve tüm kebap çeşitlerini bulabilirsiniz. Mezeleriyle de iddialı olan mekanın Adana sushi’si müthiş! Hülya Avşar gibi şov dünyasının birçok ünlü ismi lahmacunu Set’ten yiyor.

PIDERIA-TOPAĞACI

Antepli Ertan Şenkahveci’ni iki yıl önce Topağacı’nda açtığı Pideria’nın Antep usulü lahmacunları kısa sürede İstanbul’un en iyileri arasına girmeyi başardı. Geçtiğimiz yıllarda Topağacı’nın en popüler kebapçısı olan aile işletmesi Kentler’de işin inceliklerini öğrenen Ertan, şimdi mesleğini kendi mekanında icra ediyor. Veganlar için beyaz, kaşar peyniri ve sebzelerle yaptığı lahmacun enfes. Mekanın pideleri de hayli lezzetli.

BUKETISTLAHMACUN

Batman ve Diyarbakır’daki şubelerinde damaklara enfes lahmacun ziyafeti çeken Buketist, İstanbul’da ilk şubesini Mecidiyeköy’de açtı. Soğansız ve sarımsaksız Diyarbakır usulü lahmacunuyla kısa sürede nam saldı. Siparişler yetişmeyince de ikinci şubesini Beşiktaş’ta açtı. Siparişlerinizin yanındaki ezme salata, maydanoz, marul ve soğan, müessesenin ikramı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder