Bekir Saçar Onlar ilk sayımızdan beri bizimle! Hep gündemde olan 18 ünlü isim
HABERİ PAYLAŞ

Onlar ilk sayımızdan beri bizimle! Hep gündemde olan 18 ünlü isim

Unutulmayan günler vardır insanın hayatında; 1995 yılında POSTA Gazetesi’nin ilk sayısını çıkardığımız gün de benim için onlardan biridir. Gazetemiz çok kısa bir sürede Türkiye’nin en sevilen ve en çok satan gazetesi oldu. O günlerde magazin basınının gözdesi olan bazı şarkıcı, oyuncu ve mankenler şöhret basamaklarını henüz yeni yeni tırmanmaya başlamış, bazıları da atı alıp çoktan Üsküdar’ı geçmişti. Dile kolay aradan tam 25 yıl geçti. O gün magazin sayfalarının vazgeçilmezi olan isimler, bugün de POSTA gibi hâlâ zirvedeler. İşte son 25 yıla şarkıları, oyunculukları, aşkları, polemikleri ve skandallarıyla damgasını vuran, şöhretin zirvesinde oturan ünlüler.

Haberin Devamı

1- 25 yıldır bizi güldürdü

Türkiye, Cem Yılmaz’ı öğrencilik yıllarında Leman adlı mizah dergisinde karikatür çizdiği dönemde tanıdı. 1995’te BKM’de yaptığı ilk stand-up gösterisi çok beğenildi. Türkiye ve yurt dışında yaptığı stand-up gösterileri kapalı gişe oynadı. 1998’de ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ filmiyle sinema dünyasına girdi. Zirveye oturan Cem, Cansu Dere, Sema Şimşek, Demet Şener, Lal Dedeoğlu, Ayşe Hatun Önal, Ebru Şallı gibi daha birçok güzel kadınla flört etti. Model ve oyuncu Ahu Yağtu ile yaptığı kısa evlilikten oğlu Kemal dünyaya geldi. Tabii aşklarını aylarca konuştuğumuz Defne Samyeli ve Serenay Sarıkaya’yı unutmayalım. Komik, zeki, çalışkan ve çapkın olması, onu hep zirvede tuttu.

2- Hande Ataizi gündemde

Alaylı değil okullu olan Hande Ataizi 1996 yılında ‘Mum Kokulu Kadınlar’ filmiyle ‘Altın Portakal’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alınca ardı ardına diziler çekti. O dönem dergilere erotik pozlar vermek çok moda olduğu için o da sınır tanımadan, cesur fotoğraflar çektirdi. Bir televizyon programında Sevda Demirel’in saldırısına uğraması ve kendisine tokat atılması hafızalarda kaldı. Mesleğiyle olduğu kadar hareketli aşk hayatıyla da hep gündemdeydi.

3- Kariyer de yaptı çocuk da

Mankenlikten şarkıcılığa geçip de başarılı olan isim sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Gülben de işte o bir elin beş parmağından birisi. Sahnede çok başarılı oldu, albümler çıkardı. Yetmedi sinema ve dizi sektörüne girip yapımlarda başrol oynadı. Bir sanatçının hayal edebileceği her şeye ulaştı. Hem çocuk yaptı hem kariyer. 2018’de ‘Yılın annesi’ seçildi, bir taraftan da mesleğimize göz dikti, bir dönem gazetecilik yaptı.

Haberin Devamı

4- Yerli Lady Gaga

90’lı yılların sonunda Sezen Aksu’nun vokali olarak pop müzik dünyasına adım atan Hande Yener, kendi kanatlarıyla uçmaya başlayınca şarkılarıyla müzik listelerini alt üst etti. “Pop bana yetmez” dedi, elektronik müziğe el attı, onun da hakkını fazlasıyla verdi. Meslektaşı Demet Akalın ona sözlü sataşmalarda bulununca Hande de ona cevap verdi. Bu atışmalar, yıllarca magazin gündemini meşgul etse de Hande çıkardığı 14 albümle adını müzik dünyasına altın harflerle yazdırdı. Geçen ay çıkardığı ‘Carpe Diem’ albümü de sevenlerinin beğenisini topladı.

5- 1996'dan beri hep yeni

Müzik dünyasına ‘Be Adam’ albümüyle 1996’da fırtına gibi bir giriş yapan Gülşen, şu ana kadar birbirinden güzel 15 albüm yaptı ve şarkıları hep hit oldu. Şarkıcılığının yanı sıra besteciliği ve söz yazarlığıyla da ön plana çıkan Gülşen’e yeteneği ve üretiminden dolayı müzik otoriteleri “Dönemin yeni Sezen Aksu’su” diyor; fazla söze ne hacet. 20 yıldır şarkılarıyla ve tarzıyla hep yeni kalmayı başaran Gülşen, bu listeye girmeyi hak ediyor.

Haberin Devamı

6- O herkesin 'Seda Abla'sı

Çocuk yaşta düğün salonlarında şarkı söyleyerek meslek hayatına başladı. Çok çalıştı ve sanat dünyasının mabedi Maksim’e ulaşıp assolist oldu. Seda Sayan’ın hayatı böylece değişti.

İlk evliliğini Rıdvan Kılıç ile yapan Sayan, ikinci evliliğini futbolcu Sinan Engin ile yaptı ve oğlu Oğulcan’u kucağına aldı. Daha sonra Soner Yapacık, Tuncay Kıralı, Gökhan Şükür ve Onur Şan’la evlendi. Nihat Doğan ile nişanlandı, Mahsun Kırmızıgül ile sevgili oldu. 18 albüm çıkardı,16 dizi ve filmde oynadı, 18 farklı televizyon programı yaptı. O, yıllardır televizyon izleyicisinin sevgili ‘Seda Abla’sı.

7- Azmetti bugünlere geldi

Gölcük’ten İstanbul’a geldi, mankenlik yaparak şov dünyasına girdi. Ama onun gözü mankenlikten ötedeydi. Bazı film ve dizilerde küçük roller aldı. Yetmedi kulüplerde şarkı söylemeye başladı. Çalıştı, çabaladı 1996’da ilk albümü ‘Sebebim’i çıkardı ama olmadı. ‘Aşkın Açamadığı Kapı’ şarkısıyla ‘Yılın Şarkısı’ ödülünü alınca kendine güveni geldi. Zirveye çıkmak için gereken her şeyi yaptı. İyi de etti, emeğinin karşılığını fazlasıyla aldı. Artık pop müziğin zirvesinde, eşi ve kızıyla hayal ettiği dünyada yaşıyor.

8- O bir milli çapkın

Oyuncu, sunucu, yapımcı, komedyen, şovmen ve seslendirme sanatçısı Mehmet Ali Erbil... Her şeyden öte, o bir milli bir çapkın. Muhsine Şehnaz Kamiloğlu, Nergis Kumbasar, Sedef Altuntaş ve Tuğba Coşkun ile evlendi. Sezin, Yasmin ve Ali Sadi adında üç çocuğu var. Kendinden yaşça küçük sevgilileriyle basınının gündeminden hiç düşmeyen Erbil’in sevgili sayısını değil ben, inanın kendisi bile bilmiyor. 50’nin üzerinde filmde ve dizide oynadı. Onlarca televizyon programında sunuculuk yaptı. Sayısız tiyatro ve müzikalde yer aldı. Erbil, geçen yıl ‘Kaçış sendromu’ hastalığına yakalandı. Şimdi Kilyos’ta bir çiftlik evinde dinleniyor.

9- Zirveden hiç inmedi

Almanya’da doğan Tarkan Tevetoğlu, 1992’de çıkardığı ‘Yine Sensiz’ adlı ilk kasetindeki ‘Kıl Oldum’ şarkısıyla müthiş bir çıkış yakaladı. Canlı yayında uzatılan mikrofona “Çişim geldi, şimdi konuşamam” deyince magazin dünyası aylarca onu konuştu. ‘Aacayipsin’, ‘Ölürüm Sana’, ‘Karma’ albümleriyle zirveye çıktı, milyonları peşinden sürükledi. Hatta sosyete bile onu çok sevdi, yalılarında şerefine partiler verdi. Şarkıları, aşkları ve özel yaşamıyla 25 yıldır gündemden düşmeyen Tarkan evlendi, baba oldu ama popülaritesinden hiçbir şey kaybetmedi. Hâlâ Türkiye’nin starı ve magazin basınının bir numarası.

10- İçine kapanık bir rockstar

Rock müziğin şahsına münhasır ismi Teoman, müzik hayatına 1986’da kurduğu Mirage grubuyla başladı. İlk albümü ‘Teoman’ı 1996’da çıkardı. 2000’de çıkardığı ‘Onyedi’ albümüyle kendini müzik dünyasına kabul ettirdi. Teoman hiç değişmedi, hep içine kapanık, melankolik ve içten kaldı.

11- Eğlencenin mutsuz kralı

Serdar Ortaç, şov dünyasına 1993’te özel bir radyoda sunucu olarak girdi. 1994’te ilk albümü ‘Aşk İçin-Karabiberim’ ile müzik dünyasına girdi. 15 albüm çıkardı, 15’den fazla müzik ödülü aldı. Hit olan şarkı sözleri yazdı. Kendisi genelde mutsuz ve sıkılan bir insan portresi çizse de, hareketli, neşeli ve kıvrak şarkılarıyla hepimizi çok ama çok eğlendirdi. Çok yaşa Serdar Ortaç!

12- Taçsız kraliçe

16 yaşındayken Mehmet Tecirli ile kısa süren bir evlilik yapan Hülya Avşar, boşanma arifesinde katıldığı güzellik yarışmasında birinci oldu fakat evlendiği ortaya çıkınca, bu durumun kurallarına aykırı olması sebebiyle tacı elinden alındı. 1983’te ‘Haram’ filmiyle oyunculuğa başladı. 50’nin üzerinde film ve dizide başrol oynadı, ödüller aldı. Çıkardığı albümler beğenildi. Dönemin ünlü futbolcusu Tanju Çolak ile büyük aşk yaşadı. Coşkun Sabah, Osman Hattat, İbrahim Tatlıses ile flört etti. Kaya Çilingiroğlu ile Paris’te evlendi, kızı Zehra doğdu. Boşandıktan sonra Sadettin Saran, Ali Güven ve Mehmet Dereli ile yeni aşklara yelken açtı. Artık Türkiye’de bir marka olan Avşar’ın adına, 20 yıldır tenis turnuvası düzenleniyor.

13- Yıldızlar yarattı

Sezen Aksu, nam-ı diğer ‘Minik Serçe’nin, müzik kariyeri 1970 yılında katıldığı Altın Ses yarışmasında altıncı olmasıyla başladı. Sezen Selay adıyla çıkardığı ilk 45’liği ‘Haydi Şansım’ hayal kırıklığı yarattı. Sezen Aksu adıyla çıkardığı ikinci 45’liği ‘Yaşanmamış Yıllar’ ve üçüncü 45’liği ‘Olmaz Olsun’ ile şeytanın bacağını kırdı. Onlarca albüm çıkardı, yazdığı yüzlerce sözü ve bestesini genç sanatçılara verdi. Sertab Erener, Aşkın Nur Yengi, Levent Yüksel, Işın Karaca, Hande Yener ve Yıldız Tilbe gibi daha birçok ismi müzik dünyasına kazandırdı. Amerikan NPR radyosu tarafından belirlenen “50 Büyük Ses” listesine girdi. 45 yıldır mesleğinin zirvesinde, hâlâ üretmeye devam ediyor.

14- Star kumaşı genlerinde var

Ünlü müzisyen ve aranjör rahmetli Yurdaer Doğulu’nun küçük oğlu Kenan, 1993’te çıkardığı ‘Yaparım Bilirsin’ albümüyle müzik dünyasına bomba gibi düştü. İkinci albümü ‘Sımsıkı Sıkı Sıkı’ albümü onu zirveye taşıdı. Yaptığı besteler ve şarkılarıyla genlerinde starlık olduğunu otoritelere kabul ettirdi. Uzun saçları, giyim tarzıyla kadınları büyüledi. 2007’de Eurovision Şarkı Yarışması’nda dünya dördüncüsü oldu. Çıktığı müzik yolculuğunda hız kesmeden yoluna devam ediyor.

15- Onu alma beni al

İzmirli YIldız Tilbe, 17’sinde evlenip boşanınca Pırlanta Pavyon’da çalışmaya başladı. Pavyona gelen Sezen Aksu’nun yanına gidip “Ben sizi çok seviyorum, hatta kızımın adını bile Sezen koydum” diye tanıştı. Sahne performansına bayılan Aksu “İstanbul’a gel” deyince eşyalarını toplayıp Aksu’nun evine taşındı ve vokali oldu. Aksu el verdi, Allah da “Yürü ya kulum” dedi. Deli dolu kişiliğiyle gündemden hiç düşmedi düşeceğe de benzemiyor.

16- Tüm zamanların gözdesi

15 yaşında 'Türkiye güzeli' seçildi. Fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1961’de Yaban Gülüm filmi ile ilk sinema deneyimini yaşadı. O günden bugüne 110’u aşkın film ve dizide rol aldı. 1964’te Türk sinemasının ‘Çirkin Kral’ı Yılmaz Güney ile evlenip boşandı. 70’li yıllarda Yeşilçam’da seks filmleri furyası varken sinemadan kopup sahneye çıktı ve şarkıcılık yaptı. 1961’den bugüne popülaritesinden hiçbir şey kaybetmedi. Güzelliği, zarafeti ve asaletiyle 60 yıldır magazin ve şov dünyasının gözdesi.

17- Hayatı hep çok renkli ve hareketli oldu

Müzik dünyasına Emel Sayın’a vokal yaparak adım attı. 1993’te çıkardığı ilk albümü ‘Tanrı Misafiri’ 1 milyon 250 bin sattı. Üst üste dört kez ‘En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Sanatçı’ ödülünü aldı. Dizi ve filmlerde rol aldı, televizyon programları yaptı. “Dört yaşındayken babam öldü” deyip mezarı başında dua ederken magazincilere poz verdi, sonra babasının yaşadığı ortaya çıktı. ‘Ünlülerle flört et, şöhretine şöhret kat’ felsefesini benimseyip Atilla Saral, Kerem Alışık, futbolcu Uche Okechukwe, tavernacı İlyas Tetik, Stelyo Pipis ile aşk maceraları yaşadı. Kızı Alara’nın babası Reza Zarab ile evlenip hareketli yaşamına son verdi. Bu renkli hayatı onu gündemde tutmaya fazlasıyla yetti.

18- Kızlara kazak ördürten popçu

Mustafa Sandal, ‘Suç Bende’, ‘Gölgede Aynı’ ve ‘Detay’ adlı albümleriyle tüm ülkede tanındı. ‘Aya Benzer’ ve ‘Araba’ şarkıları listelerde bir numara oldu. ‘O kız beni görmeli, bana kazak örmeli’ sözleri dillere dolandı, hayranı genç kızlar mini kazaklar örüp arabalarının aynalarına astı. Deniz uçağı alıp plajlara havalı inişler yaptı. Sevgililerini anlattığı ‘Beni Ağlatma’ adını verdiği bir kitap yazdı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder