Bekir Saçar Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri
HABERİ PAYLAŞ

Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri

Sonbaharın gelişiyle İstanbul sosyal yaşamı festival, tiyatro, konser, sergi ve sanat etkinlikleriyle yeniden canlandı. Salgın tedbirleri kapsamında restoran, bar, kafe ve meyhane gibi en çok tercih edilen sosyalleşme mekanları artık saat 22.00’de kapanacak. Herkesin kendini yeni gerçekliğe adapte etmeye çalıştığı şu günlerde “Ne yapsak, nerede eğlensek?” diye düşünenler için, sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uygun düzenlenen etkinliklerden ilginizi çekeceğini düşündüklerimi derledim. İyi eğlenceler!

Haberin Devamı

1- Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri

2008’den bu yana izleyiciyi dönüşüm için harekete davet eden ‘Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2020’, 19 Kasım'da İstanbul Pera Müzesi'nde başlayıp 22 Kasım’a kadar devam edecek. Festival, 1- 6 Aralık'ta da online olarak izleyicilerle buluşacak. 20 kısa ve uzun metrajlı belgesel, sürdürülebilir tarım ve gıda sistemleri, tohum, onarıcı hayvancılık, su hakkı, iklim değişikliği ve göç, altın madenciliği ve atıklar, mega yangınlar, biyoçeşitlilik, doğa koruma ve yabani hayat, sosyal girişimcilik, sürdürülebilir ekonomi gibi çok geniş yelpazede temayı ve yaklaşımı bünyesinde barındırıyor. Pandemi koşulları göz önünde bulundurularak gerekli tüm önlemlerin alındığı etkinliği ancak kısıtlı sayıda ziyaretçi izleyebilecek. Tüm gösterimleri ücretsiz izleyebilirsiniz.

2- 24. İstanbul Tiyatro Festivali

Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği 24. İstanbul Tiyatro Festivali yarın başlıyor. 1 Aralık’a kadar devam edecek olan festivalin tiyatro oyunlarını hem çevrimiçi hem de sahneden izleyebilirsiniz. Açılış performansı “Diagonale Ascendante” ile başlayacak olan festival Madam Giyotin, Kuğu Gölü, Fahrenheit 451 ve Gomidas gibi yabancı ve yerli yapımlar siz tiyatro severleri keyfli anlar yaşatacak.

3- Bir Delinin Hatıra Defteri

Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri

Ünlü Rus edebiyatçı Nikolay Gogol’un en sevilen öykülerinden olan Bir Delinin Hatıra Defteri, 1965 yılında ilk kez Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sahnelenmesinin ardından bir kez daha tiyatro severlerle buluşuyor. Oyun, 55 yıl aradan sonra hala izleyicileri güldürürken hüzünlendirmeye devam ediyor. Bir delinin değil, adım adım deliliğe giden, yaşadığı gerçeklerle baş edemeyen bir adamın hatıra defteri olarak özetlenen tek kişilik oyun, aşık olduğu kız tarafından reddedilen 42 yaşındaki devlet memuru Aksentin İvaneviç Poprişçev’in bunalımını ve delirme sürecini konu alıyor.17 Kasım gecesi Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde Genco Erkal’ı sahnede canlı olarak izlemek isteyenlere duyurulur.

Haberin Devamı

4- Notre Dame’in Kamburu

Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri

Victor Hugo’nun en ünlü eseri Notre Dame'ın Kamburu’ndan uyarlanan aynı isimli müzikal, 19 Kasım Perşembe gecesi Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde müzikal tutkunlarıyla buluşacak. Çirkinliğiyle alay edildiği için halktan uzak durmayı tercih eden ve her geçen gün onlara duyduğu öfkeyi büyüten kilise zangocu Quasimodo’nun Esmeralda ile tanışıp ona aşık olması ile başlayan oyunun kalabalık oyuncu kadrosunda, Vural Bingöl, Kamala Mustafayeva, Erhan Yaman, Seymur Ilham, Murat Yaşar Özdemir, Ayça Azize Ergün ve Nilüfer Ömürlü gibi usta tiyatrocular yer alıyor.

5 - Tolgshow

Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri

'Arkadaşım’ karakteri ile milyonları kahkahaya boğan Tolga Çevik, bir klasik haline gelmiş doğaçlama oyunu ile yeniden turneye çıktı. Yüzünü göremediğimiz yönetmenin çılgın isteklerini yerine getirmek için akla karayı seçerken yönetmeni çıldırtan, izleyiciyi kahkahaya boğan Tolga Çevik’e sahnede yine gizemli yönetmen Fırat Parlak ve minik lakaplı müzisyen Özer Atik ile karşınızda olacak. Tolgshow’u 20 Kasım gecesi Zorlu PSM’de izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

6- Joseph K

Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri

Geçtiğimiz yıl Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ve yardımcı rolde “Yılın En İyi Erkek Oyuncusu” ödüllerini alan Joseph K, tiyatro severleri 20 Kasım gecesi DasDas Sahne’ye bekliyor. Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgür Aydın’ın sahnede hayat verdiği oyunda, Kafka’nın “Dava”sı, yeniden görülmek üzere modern hayatın labirentlerine geri dönüyor. İngiliz yazar Tom Basden’ın kara mizah yüklü uyarlamasını izlerken başka bir dünyaya gideceksiniz.

7 - CMYLMZ - Diamond - Elite - Platinum - Plus

Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri

“Bir Cem Yılmaz Gösterisi Tadında Bir Cem Yılmaz Gösterisi” olarak tarif edilen CMYLMZ – Diamond – Elite – Platinum – Plus, gerçekten de tam anlamıyla böyle bir gösteri. Cem Yılmaz her zaman olduğu gibi yine en iyi bildiği işi yapıyor ve izleyenleri kahkahaya boğuyor. Ünlü komedyenin şimdiye kadarki en çok sevilen ve konuşulan bu gösterilerimi, içinde olduğumuz pandemi döneminde ruhunuza çok iyi geleceği kesin. Cem Yılmaz özleyenlerdenseniz, 24 Kasım gecesi Zorlu PSM’deki bu CMYLMZ gösterimini akıl defterinize yazın.

8 - Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi

Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri

Yönetmenliğini ve sahne uyarlamasını Serkan Budak’ın yaptığı ”Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi” isimli gösteri izleyenleri kahkahalara boğuyor. Nilgün Belgün’ün aynı adla yazdığı kitaptan uyarlanan gösteri sizleri dans, eğlence ve müziğe doyuracak. 26 Kasım gecesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde izleyebileceğiniz gösteride, sanatçının sıra dışı anıları sizleri bir taraftan duygusal yolculuğa çıkarırken diğer taraftan da kahkahalara boğacak.

9 - Mark Eliyahu Konseri

Pandemi kurallarına uygun sanat etkinlikleri

Büyüleyici besteleri ve farklı enstrüman seçimleriyle adını dünya duyuran müzisyen Mark Eliyahu, 27 Kasım gecesi Zorlu PSM’de İstanbullu hayranlarıyla bir araya gelecek. Doğu ve Batı müziğini birbiri içinde sentezleyen Mark Eliyahu, modern ve fütüristik ögeleri kamanche ve tar gibi eski enstrümanlarla bir arada kullanıyor. Başarılı müzisyene sahnede, tar üstadı olan babası Piris Eliyahu’nun yanı sıra perküsyonda Rony Iwryn, klavyede Haim Weiss, gitar ve klavyede ise Adi Rotem eşlik edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder