Bekir Saçar Vizesiz görülebilecek ülkeler
HABERİ PAYLAŞ

Vizesiz görülebilecek ülkeler

“Türkiye’yi gezip gördüm, sırada yurt dışı tatili var” diyenlere, dünyanın dört bir yanında vizesiz gidebilecekleri ülkeleri ve harika otelleri listeledim. Balkan ülkelerinden Afrika’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya kadar çok sayıda şehri keşfetmek istiyorsanız listeye göz atıp rotanızı seçmeniz yeterli.

SHARM EL SHEIKH / MISIR

Berrak denizi, zengin su altı habitatı, mercan resifleriyle ünlü Sharm El Sheikh’e vize kalktı. Bu harika şehirde denize girin, rengarenk balıklarla yüzün, çölde safari yapın. Renkli Kanyon, Ras Muhammed Milli Parkı, Tiran Adası, Sina Dağı ve Aziz Katerina Manastırı’nı gezin. Premium Seagate ve Rixos Sharm El Sheikhn’te kalın ki aynı tatilde iki oteli birden deneyimleme şansına sahip olun.

Haberin Devamı

Vizesiz görülebilecek ülkeler

KARADAĞ

Adriyatik Denizi’nden dik yükselen yemyeşil dağlar, Orta Çağ’dan kalma güzel kasabalar, kumsallar, huzurlu milli parklar ve tablo gibi kentler size nefis bir tatil deneyimi sunuyor. Rafting, su sporları, dağcılık yapma imkanları da bulabileceğiniz Karadağ’da, otel olarak işletilen şatolarda çok uygun şartlarda konaklayabilirsiniz.

Vizesiz görülebilecek ülkeler

MAKEDONYA

Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan ülkenin leziz yemeklerini tadın. Üsküp yakınlarındaki Matka Kanyonu’nu gezin. Tetova, Sturga’yı gezerek Ohri Gölü kıyısındaki Ohri’ye ulaşın. Atatürk’ün askeri eğitimini aldığı Manastır Askeri İdadisi’ni ziyaret edin. Skobje Marriot ve Double Tree by Hilton’da huzuru yaşayın.

Vizesiz görülebilecek ülkeler

BOSNA HERSEK

Avrupa’nın en ilginç ülkelerinden biri. Doğası cennet gibi, tarihi zenginlikleri müthiş. Mostar Köprüsü, Una Ulusal Parkı, Pliva Şelalesi ve Bosna Umut Tüneli görülmeye değer. Rafting, yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşü yapabilir, ardından Malak Regency Hotel, Enjoy Apartments ve Hotel Austria’da yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Vizesiz görülebilecek ülkeler

SIRBİSTAN

Avrupalı gençler günübirlik Belgrad’a gidip Sava ve Tuna Nehri kıyılarındaki duba üstü kulüplerde sabaha kadar eğleniyor. Novi Sad’da düzenlenen EXIT müzik festivali de turistlerin Sırbistan’ı tercih etmelerinin başka bir sebebi. Hem dans edip eğlenin hem tarihi güzellikleri keşfedin. “Nerede konaklayayım?” diyorsanız; One Luxury Suite Belgrad, City Hotel ve Life Design sizi memnun edecek.

Haberin Devamı

Vizesiz görülebilecek ülkeler

ARNAVUTLUK / SARANDA

Avrupalıların en son gözdesi. Adriyatik kıyısında harika bir denizi var. Plajları, restoranları, konaklama fiyatları çok uygun. Şehrin tam karşısındaki Yunanistan’ın Korfu Adası’na düzenli feribot seferleri de yapılıyor. Tiran’a uçakla gidip oradan kara yoluyla şehre ulaşabilir, Hotel Butrinti, Bougainville Bay Hotel ya da Santa Quaranta Premium’da konaklayabilirsiniz.

Vizesiz görülebilecek ülkeler

BELARUS / BEYAZ RUSYA

Denize kıyısı bulunmasa da 11 bin tane muhteşem doğa harikası göle sahip. Avrupa nehirleri buradan geçtiği için ülkenin yüzde 40’ı yemyeşil orman. Sovyet mimarisinin en güzel örneklerini, Minks’in temiz doğasını, Brest’in renkli evlerini görün. President Hotel, Beijink Hotel Minsk ve Hotel Europa en çok tercih edilen konaklama adresleri.

Vizesiz görülebilecek ülkeler

MOĞOLİSTAN

Kendinizi dünyada tek kalmış gibi hissetmek istiyorsanız sizi Asya’nın en geniş coğrafyasına sahip Moğolistan’a alalım. Vahşi atlar, geyikler, develer... Ne tür hayvan ararsanız orada. Fantastik filmlerin çekildiği el değmemiş coğrafyası, usta bir ressamın fırçasından çıkmışçasına büyüleyici. Terelj Yamaha Camp ve Erdenet Inn gibi yöresel otelleri tercih etmekte yarar var.

Haberin Devamı

Vizesiz görülebilecek ülkeler

GÜRCİSTAN / BATUM

Komşu ülkeye gitmek için kimliğinizin olması yeterli. Ülkenin yazlığı olan Batum’a ayak bastığınızda beklenmedik bir güzellikle karşılaşacaksınız. Başkent Tiflis ve Batum birbirinden etkileyici, görkemli tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Otelde kalmanızı önermiyoruz çünkü çok daha konforlu apartman dairelerini çok uygun fiyata kiralayabilirsiniz.

Vizesiz görülebilecek ülkeler

BONUS

VİZESİZ GÜNEY AMERİKA: Brezilya, Bolivya, Peru, Şili, Kosta Rika

VİZESİZ AFRİKA: Maldivler, Mauritius, Seyşeller, Tunus, Fas

Sıradaki haber yükleniyor...
holder