Bugün sizi son günlerde adını sıkça duymaya başladığım Yeşilköy sahilindeki Müstakil 22 Ocakbaşı’na götüreceğim. Yeşilköy’ün Art Nouveau esintili zarif köşkleri ve ahşap yalılarıyla geçmişin zarafetini bugüne taşıyan sokaklarında bir tur attıktan sonra soluğu İskele Caddesi’nin deniz kenarındaki Müstakil 22’de aldım. 20 yıldır uğramadığım Yeşilköy Atatürk Müzesi’nin de yer aldığı cadde müthiş canlanmış. Kahvecilerden balıkçılara, dünya mutfağından farklı örnekler sunan onlarca restoran açılmış.
HEM GÖZE HEM DAMAĞA HİTAP EDİYOR
İş insanı Fener Barlık’ın açtığı mekanın salonu 150 kişilik. Üç tane de VIP salonu ve harika bir barı var. İşletmenin dekorasyonu ahşap ağırlıklı ve pastel renkler kullanılmış. Her köşesi ve tavanı yeşil botanik bitkilerle bezeli. Son derece şık, rahat ve alımlı mekanı görür görmez bunun ünlü mimar Abdullah Burnaz’ın işi olduğunu hemen anladım. Kadife kaplı modern sandalyeleri son derece rahat. Masaları beyaz patiska örtülü. Burada kendinizi bir ocakbaşında değil de adeta ‘Fine dining’ bir restoranda gibi hissediyorsunuz. Klasikleşmiş ocakbaşı mantığından son derece uzak mekanın mutfağında ünlü şef Murat Bozok var.
ÖNE ÇIKAN LEZZETLER
İşte bende iz bırakan lezzetler: Muhammara, humus, kuru biber dolması, teretür, şakşuka, çiğ köfte ve Girit ezme oldukça lezzetli. Fiyatları 280 lira. Köz patlıcan, kızartma içli köfte, ciğer kavurma, nar ekşili köz arpacık soğan sarımsak, Diyarbakır usulü içli köfte ve fellah köfte nefis. Fiyatları 210 ila 510 lira arasında. Lahmacun, güveçte mantar, tandır, Kilis tava, fırın söğürme 180 ila 880 lira arasında. Adana, Urfa, uykuluk, Alinazik kıyma, yağlı kara ve fıstık kebap 650 ila 900 lira aralığında. Havuç dilimi baklava, künefe ve katmer damak çatlatan türden. Fiyatları 300 lira civarında. Keyifli bir gastronomi kaçamağı yapmak isteyenler için ideal bir adres. Afiyet olsun.