Bilal Emin Turan 60 bin kişilik gönüllü ordusuyla seferber oldu
HABERİ PAYLAŞ

60 bin kişilik gönüllü ordusuyla seferber oldu

Sabancı Topluluğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıldönümünde, örnek bir seferberlik başlatmıştı. Seferberlik ateşini 29 Ekim’de Adana’da yakan Sabancı, başta yangın ve sellerin oluşturduğu çevresel felaketlerin yaralarını sarmayı amaçladı. Bu kapsamda 60 bin gönüllü çalışanıyla sahalara indi ve fidan dikiminden toprak canlandırmaya; çevre temizliğinden biyoçeşitliliği desteklemeye ve okul yenilemeye kadar pek çok çevre etkinliği düzenledi.

60 bin kişilik gönüllü ordusuyla seferber oldu

ÜLKE ÇAPINA YAYILACAK

Söz konusu seferberlik çalışmaları, şimdilik Sabancı Topluluğu’nun faaliyet gösterdiği toplam 11 ilde gerçekleştirildi. Seferberlik kapsamında yapılan tüm gönüllü çalışmalar, bugün yani Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım itibarıyla, Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edildi.

Haberin Devamı

Seferberlik çalışmalarının, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’te tüm Türkiye’ye yayılması hedefleniyor. Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, gazetecilerle bir araya gelerek 29 Ekim’den 10 Kasım’a kadar geçen sürede seferberlik kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.

BU TOPRAKLARIN İNSANLARI İÇİN

“Her zaman üzerine basa basa vurguladığımız bir ilkemiz var: ‘Bu topraklardan kazandığımızı, bu toprakların insanlarıyla paylaşmak’. Bu, bizim için en büyük öncelik” diyen Cenk Alper, şöyle devam etti: “Cumhuriyet’in 98’inci yıldönümünde, elimize sadece bir bayrak değil; bir kazma, bir kürek, bir kovan, bir fidan da aldık. Tüm Sabancı gönüllüleri olarak 29 Ekim-10 Kasım arasındaki süreçte, sahada olmayı; ülkemiz için karşılıksız çalışmayı istedik. Artık konuşma değil, harekete geçme zamanı.”

60 bin kişilik gönüllü ordusuyla seferber oldu

TÜM YARALARI SARINCAYA KADAR

Seferberliğin birden fazla mesajı olduğunu vurgulayan Alper, şunları söyledi: “Temmuzda, sellerle başlayıp, günlerce süren yangınlarla devam eden felaketlerde içimiz yandı. Böylesi bir acı karşısında, ilk günden itibaren sahada, felaketlerle mücadele eden ekiplerin, zarar gören vatandaşlarımızın yanında olduk. Daha ilk günden 41 su tankerini Muğla, Antalya, Denizli ve Isparta bölgelerine ivedilikle sevk ettik.

EnerjiSA faturaları öteledi, sigorta şirketlerimiz hasarları öncelikli olarak telafi etti. 1 milyon fidan dikme sözü verdik. O gün şunu söylemiştik: ‘Tüm yaralar sarılıncaya kadar, sahadan ayrılmayacağız’. Bu seferberlikle bu sözümüzün arkasında olduğumuzu gösteriyoruz.”

Haberin Devamı

KAZANIRSAK, KAYBEDECEĞIZ! ‘

Gönüllülük ateşi yaktıklarını’ dile getiren Cenk Alper, “Bu toprakların hak ettiği ölçüde kalkınması için iyiliği, gönüllülüğü, hayırseverliği ülkemizin dört bir yanına yaymamız şart. Bize katılmak isteyen; bu ülke ve millet için karşılıksız çalışmaya hazır olan herkese kapımız açık. Ne yapıyorsak bu topraklar için yapıyoruz. Doğaya karşı savaş açmış gibiyiz. Kazanırsak, kaybedeceğiz” diye konuştu.

12 GÜNDE NELER YAPILDI?

  • Çalışanlar, 12 gün boyunca toplam 35 bin saatlerini seferberliğe ayırdı. Bu da 4 yıllık bir çalışma demek.
  • 5 binden fazla fidan dikildi, yıl sonuna kadar 200 bin fidan dikilecek.
  • İstanbul Büyükada’da 750 kilo atık toplandı.
  • 400 kilo plastik ambalaj atığıyla 100 kilo diğer ambalaj atığı (cam, metal, kağıt, karton, kompozit) geri kazandırıldı.
  • İlk yangınların çıktığı Adana’da, 8.5 ton gübre ile 8.5 hektar alanda 4 bin 200 adet gelir getirici ağacın gübrelemesi ve toprak canlandırması yapıldı.
  • Onlarca ev, okul ve ahır yenilendi, 18 yeni ahır inşa edildi.
  • Okullara yüzlerce masa ve sandalye tedariki gerçekleştirildi.
  • Öğrencilere onlarca bisiklet montajı yapıldı ve tablet dağıtıldı.
  • Sokak hayvanları için 2 tona yakın mama dağıtıldı ve 200’ün üzerinde kulübe yapıldı.
  • 100’e yakın arı kovanı dağıtıldı.
  • Onlarca geçici konut yapıldı.
  • Lösemili çocuklar için binlerce yardım kolisi hazırlandı.

60 bin kişilik gönüllü ordusuyla seferber oldu

‘YALNIZ BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ VAR; ÇALIŞKAN OLMAK!’

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, holdingin bahçesinde, lösemili çocuklar için yardım kolisi hazırlayan gönüllüleri ziyaret etti ve çalışmalara bizzat katıldı. Burada gönüllülere seslenen Sabancı, şunları söyledi: “Bizim tarihimiz Cumhuriyet ile başlar...

Haberin Devamı

Hacı Ömer Sabancı’nın yürüyerek Kayseri’den Adana’ya çalışmak için gidişi de işte öyle başlamıştır... Hacı Ömer Sabancı’dan Sakıp Sabancı’ya ve bugünümüze hep çalışarak geldik. Çalıştığımız her yerde ağaç diktik, okul yaptık. Cumhuriyet Bayramı’nı her zaman büyük coşkuyla kutladık.

Ata’mızın izinde, onun bize bıraktığı en büyük emanetin bizleri, ülkemizi birlik ve beraberlik içinde tutan en önemli değerimizin Cumhuriyet olduğuna inanıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü var: ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!’ Biz çalıştıkça, bu ülke çok daha iyi yerlere gelecek.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder