Bilal Emin Turan Alışverişte 'Kart' avantajı
HABERİ PAYLAŞ

Alışverişte 'Kart' avantajı

Alışverişte daha az harcamak günümüz şartlarında hüner istiyor.

Bunun için belki 2-3 market veya mağaza gezenlerimiz var.

Etiketlerden indirimlerin izini sürerken firmaların sunduğu ve ürün başına yüzde 50’lere varan fiyat avantajı sağlayan ‘sadakat (indirim) kartlarını’ gözden kaçırmayın.

FİRMALAR YARIŞTA

Serbest piyasa koşullarında her ürün ve hizmeti farklı fiyatlara bulmak mümkün. En uygun fiyatlı ürünü bulmak biraz uğraş ve zaman istiyor. Kuruşun hesabının yapıldığı bu dönemlerde indirimleri, kampanyaları takip etmek tüketicilerin en önemli alışkanlıklarından biri haline geldi.

Haberin Devamı

Bu alışkanlık sadece tüketiciler için geçerli değil. Daha çok ürün satıp pazardan pay almak, cirosunu artırmak isteyen işletmeler de kampanya ve indirimlerini duyurmak için her yolu deniyor.

KAZANÇLI ‘SADAKAT’

Firmalar ayrıca, tüketicilerin bir kez değil ihtiyaç duydukça devamlı kendilerinden alışveriş yapmasını istiyor. Bunun için de kullandığı yöntemlerin başında ‘sadakat kart’ları var. Bu sistem, müşteri sadakatini ödüllendiriyor ve müşteri memnuniyetini artırıyor.

‘İndirim kartı’ olarak bilinen sadakat karta sahip müşteriler; kasada anında indirim, anlaşmalı diğer mağazalardan alışveriş imkanı, puan, hediye ve promosyon, bedava yakıt, yapılan kampanyalardan önceden haberdar edilme, alışverişlerden öncelikli olarak yararlanma, iade ve değişimlerde kolaylık gibi avantajlara sahip oluyor.

HER SEKTÖRDE VAR

Marketlerden akaryakıt istasyonlarına, kafelerden restoranlara, kuaförlere, teknoloji marketlerine, havayolu şirketlerine, sinemaya, kozmetiğe ve otellere kadar birçok alanda indirim kartları kullanılıyor. Bu kartlar cüzdanda taşınabildiği gibi cep telefonlarına da entegre.

Üyelik başvurusunu yaptıktan sonra alışverişte; telefon numaranızı söylemeniz, telefondaki uygulamadan barkodu (karekod) kasaya okutmanız veya SMS olarak gelen indirim kodunu satış danışmanlarına söylemeniz yeterli oluyor. Akaryakıt sektöründe ise plakanızın bir kere tanımlanması yeterli.

NE ZAMAN BAŞLADI?

Dünyada sadakat kartların ortaya çıkışı 1981’de Amerikan Hava Yolları’nın (American Airlines) ‘Avantaj (Advantage)’ programı ile başladı. Türkiye’de de 1987 yılından beri kullanılıyor. 2008’den sonra kullanımı yaygınlaştı.

Haberin Devamı

ÖNE ÇIKAN BAZI KART VE UYGULAMALAR

Miles&Smiles: Türk Hava Yolları’nın yolcu programı Miles&Smiles ile uçuşlardan ve alışverişlerden ‘mil’ kazanılıyor. Bu ‘mil’lerle ödül bilet alınabiliyor, uçuş sınıfı yükseltilebiliyor ve Shop&Miles’ta alışveriş yapılabiliyor.

Club TOTAL Card: Ücretsiz alınan kart, Total istasyonlarında yapılan her alışverişte puan kazandırıyor ve çeşitli kampanyalardan faydalanmanızı sağlıyor. Biriken puanlarla bedava yakıt alabiliyorsunuz.

Shell ClubSmart: Yakıt aldıkça puan biriktirmenizi sağlıyor. Puanlarla hediye yakıt alabiliyorsunuz.

Money Kart: 1.5 liraya Migros kasalarından alınabilen kart, market alışverişlerinde seçili ürünlerde avantajlı indirimler sunuyor ve kampanyaları takip etmenizi sağlıyor. Her 60 TL’lik alışverişte seçili ürünleri yüzde 50’ye varan indirimlerle satışa sunuyor.

Haberin Devamı

Paro: Türkiye’nin önde gelen 20 markasından alışveriş yaptıkça puan kazanmanızı sağlıyor. Anneler ve Babalar günü gibi özel günlerde kampanyaları yakalamanıza yardımcı oluyor.

CarrefourSA Kart: İndirimlerden yararlanmanıza imkan veriyor. Ayrıca alışveriş yaptıkça puan kazanıp TL olarak harcamanızı ve kampanyalara katılmanızı sağlıyor.

Koçtaş Usta Kart: Yüzde 10’a varan puan ya da indirim kazandırıyor. İlk kayıt işleminden sonra indirim almak için farklı günlerde minimum 3 alışveriş yapmak gerekiyor.

D&R Kart: Üye olarak D&R mağazalarından yapılan her alışverişte puan kazanmanızı, çeşitli ürünlerde özel fırsatlardan yararlanmanızı sağlıyor. İndirimlerden de haberdar ediyor.

Hopi: Anlaşmalı mağazalarda yapılan alışverişte ‘paracık’ adı altında puan kazandıyor. Biriken puanlarla harcama yapılabiliyor. Uygulamayı telefona indirmek gerekiyor.

Zubizu: İlgi alanlarınıza göre kampanyalardan haberdar edip indirimlerden yararlanmanızı sağlıyor.

IKEA Aile Kart: IKEA’lardan ücretsiz alınabiliyor. İndirim ve kampanyalardan yararlanmayı sağlıyor. Her mobilya ve ev aksesuarı alışverişinde toplam tutarının yüzde 0.5’i kadar puan kazandırıyor.

Kartuş Kart: Mavi’de alışverişlerde yüzde 4 puan kazandırıyor. Kişiye özel kampanya da sunuyor.

Caffe Nero: Cep telefonuna indirilen uygulama sayesinde kahve aldıkça damga biriktiriyor. Biriken damgalarla ücretsiz kahve alınabiliyor.

Sevil Card: Telefona indirilen uygulamayla parfüm alışverişlerinde indirim ve avantajlar sağlıyor.

Gratis Kart: Kampanyalardan yararlanmanızı sağlıyor.

PÜF NOKTASI

Kimse onlarca plastik kartı cebinde taşımak istemez. Bunun için de güzel mobil uygulamalar mevcut. Apple Store veya Google Play’den indirerek kartlarınızı tek bir cüzdanda toplayabilirsiniz.

Bu uygulamalardan bir tanesi ‘Stocard’. Kart bilgilerini bir kez girip tanımladığınızda ihtiyacınız olan kartın üzerine tıklamanız yetiyor.

UNUTMAYIN!

Alışveriş yaptığınız ya da hizmet aldığınız her kurumun sadakat (indirim) kartının olup olmadığını sorun ve sunduğu avantajları mutlaka öğrenin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder