Bilal Emin Turan Atmadan önce bir daha düşün
HABERİ PAYLAŞ

Atmadan önce bir daha düşün

Tasarrufu alışkanlık, bir yaşam biçimi haline getirmek sizin elinizde. Basit düşüncelerle dahi hem aile bütçenize hem de dünyaya katkıda bulunabilirsiniz. O yüzden evdeki eşyaları, artan malzemeleri ve yiyecekleri hemen atmayın, ekonomik dönüşümünü öğrenin. İşte çöpe atarak israf etmek yerine kazançlı çıkmanızı sağlayacak çok basit çevreci öneriler...

KULLANILMAYAN KIYAFETLER

Eski kıyafetlerin birçoğu evde temizlik yapmanızda size yardımcı olur. Marketten yer ve toz bezi almak yerine eski kıyafetlerinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca eski kot pantolonunuzdan çanta yapabilir, eski tişörtünüzü mutfak bezi ya da yastık kılıfı olarak kullanabilirsiniz. Hatta bez poşet olarak dahi kullanabilirsiniz. Bu konuda internette yüzlerce bilgi bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

KAHVE TELVESİ

Günü bir fincan kahve içmeden geçirmiyoruz neredeyse. Türk kahvesinin telvesinin de birçok faydası var. Kahve telvesini bir gazete kağıdına yayıp kuruttuktan sonra küçük bir tabakla buzdolabına koyarsanız, kokuyu emip yok eder. Telve ayrıca sardunya, açelya, kamelya gibi asitli toprak seven çiçeklerin toprağını besler. Soğan veya sarımsak doğradıktan sonra elimizde kalan kokuyu da alır. Cildinize sürdüğünüzde ise peeling etkisi yapar.

MANDAL

Her evde kullanılmayan bir iki mandal mutlaka vardır. Bunları mutfakta uygun bir yere montajlayarak el bezinin tutacağı haline dönüştürebilirsiniz.

SAKSI

Pet şişeyi ortadan ikiye bölüp ağız kısmına yakın yere delikler delin. Ardından ters çevirerek diğer parçanın içine yerleştirin. Ağız kısmından bir iki tane su çekebilecek şekilde kalın iplik sarkıtıp toprakla doldurun ve istediğiniz bitkiyi ekin.

ESKİ BOTLAR

Eskimiş, botlarınızı çöpe atmadan önce bir daha düşünün. Sadece biri dahil bir kuşa yuva olabilir. Ağacın yüksek bir yerine botun uç kısmı yere bakacak şekilde sabitleyerek bunu yapabilirsiniz. Eski çizmelerinizi de saksı olarak değerlendirmeniz mümkün.

PET ŞİŞE

1 ya da 2 litrelik pet şişeleri atmak yerine özellikle bu soğukta aç kalabilecek kuşları düşünerek bir yemlik yapabilirsiniz. Bunun için pet şişeyi serçe parmak kalınlığında delerek tahta kaşığın sapını geçirin. Kaşığın ağzını iyice şişeye yaklaştırın ve ağzı yukarı baksın. Ağzın birleştiği yerde yem akacak kadar pay bırakın. Yem koyduktan sonra şişeyi kapatın ve balkonunuza asın.

Haberin Devamı

BAYAT EKMEKLER

Ekmek en çok israf edilen gıdaların başında geliyor. Bir günde 6.1 milyon adet 200 gramlık ekmek çöpe atılıyor. Bu da yılda 2.2 milyar adet ekmeğin tüketilmeden atıldığını gösteriyor. Bayat ekmeklerle inanılmaz lezzetler elde edebilirsiniz. Bayat ekmek tatlısından poğaça ve köfteye kadar her alanda kullanılan ekmekle ilgili tariflere buradan ulaşabilirsiniz: www.ekmekisrafetme.com

TELEFON SARJ TUTACAĞI

Boşalan şampuan kabını ortadan şekildeki gibi keserek şarj kablonuzun bozulmasını engelleyebilirsiniz.

SOĞAN KABUKLARI

Son dönemde fiyatı arttığı için gündemde olan soğanın müthiş faydaları var. Uzmanlar antioksidan deposu olan soğan kabuğunun birçok faydası olduğunu söylüyor. Yemek yaparken soğanı kabuğuyla atabilirsiniz.

Haberin Devamı

RENDE

Evde eski ya da paslanmış rendeniz varsa takılık haline dönüştürün. Biraz boya biraz el işçiliğiyle işlem tamam.

ESKİ KAVANOZ MUMLUK OLSUN

Eski kavanozlar pek harika dekorasyon objeleri olabilir. Biraz süsleyip ister bir mumluk ister bir çiçeklik yapabilirsiniz.

YEMEK TUZLUYSA DÖKMEYİN

Sırf çok tuzlu diye koca bir tencereyi dökmeyin. Çorbanın içine atacağınız soyulmuş bir patates, yaklaşık 20 dakika sonra fazla tuzu çeker. Aynı yöntem diğer sulu yemeklerde de fayda sağlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder