Bilal Emin Turan Ayakkabının ömrünü uzat
HABERİ PAYLAŞ

Ayakkabının ömrünü uzat

Günde 8-9 saat kullandığımız ayakkabıların bir ömrü var. Her bir hammaddesi dövize dayalı olan ve fiyatları son dönemde cep yakan ayakkabının kullanım süresini basit yöntemlerle uzatmak sizin elinizde. Ömrü uzayan ayakkabı, bütçenize de destek...

BÜTÇEDEKİ PAYI ÖNEMLİ

Beğenerek aldığınız bir ayakkabı, kullanım tarzınıza göre zamanla yıpranır ve eskimeye başlar. Zaten biraz yıpranınca ayakkabılar raflarda unutulmaya yüz tutar. Oysa bütçede önemli bir paya sahip olan ayakkabıların ömrünü belirli bakım yöntemleriyle uzatmak mümkün. Bu sağlık ve konfor açısından da önemli. Severek aldığınız ayakkabının daha bir yılını doldurmadan eskimesini istemiyorsanız ya da yıpranan ayakkabınızı bir süre daha kullanmak istiyorsanız sizin için FLO Mağazacılık yetkililerine sorup hazırladığımız bu önerileri dikkate almanızda fayda var. İşte ayakkabı bakımının püf noktaları...

Haberin Devamı

ÇORAPSIZ GİYMEYİN

1 Ayakkabıyı çekecek yardımıyla giyin. Eğer bağcıklı bir modelse, bağcıkları giymeden önce çözün.

2 Ayakkabıyı çorapsız giymek ayakkabıya zarar vermenin yanı sıra ayak sağlığını da olumsuz etkiler.

3 Ayakkabı satın alırken bakımı konusunda satış danışmanı olarak görev yapan kişiden ayakkabıya uyan bakım ve koruma konusunda görüş alın.

MUTLAKA DİNLENDİRİN

4 Her gün aynı ayakkabıyı giymeyin. Bu, ayakkabının çabuk yıpranmasına ve şeklinin bozulmasına neden olur. Daha önemlisi ayak duruşunu olumsuz etkiler. Bu nedenle ayakkabıyı tekrar giyilmeden önce en az bir gün dinlendirin.

5 Ayakkabılarınızı dinlendirme sürecinde mümkünse ahşap kalıplarda muhafaza edin. Ahşap kalıplar nem alma özelliği sayesinde ayakkabıyı hem nemden hem de deri üzerinde oluşacak çatlak, pot ve diğer bozulmalardan korur. Böylece ayakkabı ilk günkü formunu korur. Ahşap kalıbın olmadığı durumlarda bu işlemi gazete kağıtları kullanarak yapabilirsiniz.

6 Boyadan sonra ayakkabıyı cila yardımıyla parlatın. Bu işlem için parlatma fırçası, tüy bırakmayan bir bez veya deri parlatma süngeri kullanın.

7 Oluşacak kokuya karşı her kullanımdan sonra ayakkabı deodorandı kullanın.

Haberin Devamı

8 Yumuşak deriden üretilen ayakkabıları boyarken kaliteli boya tercih edin. Bu boyaların da ayakkabının kendi rengiyle uyuşması veya doğal renkte olmasına dikkat edin. Kalitesiz boyalar derinin nefes alan gözeneklerinin kapanmasına yol açıp ayakların terlemesine ve ayakkabıların nemli kalmasına neden olur.

9 Süet ve nubuk ayakkabıları temizlemek için mutlaka süet fırçası veya süngeri kullanın. Ayakkabının renklerine uygun sprey ayakkabı boyası tercih edin.

YAĞMUR VE KARDA SU GEÇİRMEZ SPREY

10 Yağmurlu ve karlı havalarda kösele tabanlı ayakkabılarınızı kullanmayın.

11 Üzerinde dikiş bulunan ayakkabı modelleri nemli, yağmurlu ve karlı havalarda bu dikiş yerlerinden su alır. Bu modellerle dışarıya çıkılmadan önce su geçirmezlik spreyi kullanarak ayakkabınızı sudan koruyabilirsiniz.

12 Ter ve kar suyu ayakkabının derisinin üzerinde tuzlanmalara neden olur. Su geçirmezlik spreyleri ayakkabıları bu etkilerden, kirden ve lekeden korur.

13 Ayakkabılar ıslandığı takdirde kesinlikle ısıtıcı yardımıyla kurutmayın. İlk olarak oda sıcaklığında, içerisine gazete kağıtları konularak ayakkabının nemini alın. Ardından ahşap kalıpta bekletin.

Haberin Devamı

TEMİZLİĞE DİKKAT!

14 Ayakkabılarınızı temizlerken deterjan kullanmayın. Özellikle de spor ayakkabıları çamaşır makinasında yıkamayın. Çünkü ısı, nem ve kimyasallar ayakkabının deforme olmasına yol açar ve imalat sürecinde kullanılan yapıştırıcıların çözünmesine neden olur.

15 Ayakkabıları temizlemek için özel olarak imal edilmiş sprey, köpük veya temizleme sıvılı süngerler kullanın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder