Bilal Emin Turan İnternette ekonomik önlemler
HABERİ PAYLAŞ

İnternette ekonomik önlemler

Ne kadar dikkat edilse de internette kota aşımı yaşanıyor. Özellikle cep telefonu ve tabletlerde kullanılan mobil internet paketi kontrol dışı tükenebiliyor.

Bu da ek maliyet hatta paket ücreti kadar ek ödeme anlamına geliyor. Bunun önüne basit önlemlerle geçmek elinizde.

Kota stresinden kurtulmanız için yapmanızda fayda gördüğümüz basit önerileri sizler için derledik. Artık boşa para ödemeyin! İşte kota tasarrufunun püf noktaları...

E-POSTA KONTROLÜ

Telefonunuzda kurulu e-posta uygulaması arka planda çalışarak gelen e-posta kontrolünü belli süreler içinde otomatik olarak yapıyor. Uygulamadaki ayarlar bölümünden ‘otomatik kontrol’ seçeneğini kaldırmanız yeterli.

Haberin Devamı

Wİ-Fİ’DAN GÜNCELLEME

Bazı uygulamaların boyutları çok yüksek. App Store ve Google Play’deki uygulama güncellemeleri sadece ‘Wi-Fi’dan yapacak şekilde değiştirin. Otomatik güncellemeyi devre dışı bırakın.

VERİ DOSTU TARAYICI

iOS’un varsayılan web tarayıcısı Safari’nin ayarlarında mobil veri tüketimini azaltacak bir seçenek bulunmadığından Opera Mini, Google Chrome gibi veri dostu tarayıcıları tercih etmenizde fayda var.

TARAYICI ÖNBELLEĞİ

Ziyaret ettiğiniz sitelerdeki pek çok dosyayı tarayıcı önbelleğine kaydetmek, sonraki ziyaretlerinizde tekrar yüklenmeyeceği için tasarruf sağlar. Mobil tarayıcınızın ayarlarından önbellek ayarlarını aktif hale getirmeniz yeterli.

WHATSAPP

WhatsApp internet kotasının bitmesinde epey etkili. Özellikle gelen video ve fotoğrafların otomatik indirilmesi önemli sorun. Uygulama ayarlarından, otomatik indirmeyi tamamen kapatabilir veya sadece Wi-Fi bağlıyken otomatik inmesini sağlayabilirsiniz.

OTOMATİK OYNATMA

Facebook, Instagram, Twitter, YouTube gibi bolca videoların paylaşıldığı uygulamalarda veri tüketimini azaltmak için ayarlara girerek otomatik oynatmayı engelleyin. Videoyu otomatik oynatmak için ‘Yalnızca Wi-Fi kullan’ yapın. YouTube’da yapmanız gereken ayar ‘Sadece kablosuzda HD’yi açmak.

HÜCRESEL VERİ

Aylardır hiç kullanmadığınız uygulamalar kotanızı çalıyor olabilir. En iyisi hücresel bağlantı ayarlarına girin ve bu uygulamaları hücresel bağlantıya kapatın.

Haberin Devamı

ALARM KURUN

Ayarlar menüsünden veri kullanımı ayarını bulun. Ardından ‘fatura döngüsü’ ayarını bularak buradan mobil veri uyarı sınırınızı ve mobil veri kapatma sınırınızı ayarlayabilirsiniz.

ÇEVRİMDIŞI HARİTA

Yoğun olarak harita ve navigasyon kullanıyorsanız, yaşadığınız şehrin haritasını Wi-Fi’dan indirip internet harcamadan rota çizebilirsiniz.

HIZI DÜŞÜRÜN

Mobil veri tüketimini azaltmak için hızınızı düşürün. Duruma göre, 4.5G’den 3G’ye 3G’den 2G’ye düşmenizde fayda var. Ayarlar, Hücresel Veri Seçenekleri, Ses ve Veri altında LTE, 3G ve 2G seçenekleri karşınıza çıkar. Android telefonda bu ayar Mobil VeriŞebeke Modu altındadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder