Bilal Emin Turan Murat Erkan: 1000 mühendisimiz var 'dur' deseniz durmazlar
HABERİ PAYLAŞ

Murat Erkan: 1000 mühendisimiz var 'dur' deseniz durmazlar

Turkcell, yerli insan kaynağıyla BiP, Yaani, fizy, Tv, Dergilik, UpCall gibi dünya devleriyle rekabet edebilecek dijital teknolojileri üreterek kendi abonelerinin hizmetine sunduğu gibi 39 ülkeye de ihraç ediyor. Bir başka deyişle geleneksel GSM operatörü kalıbından kurtularak yoluna dijital operatör olarak devam ediyor. Turkcell, milli uygulamalarla kişisel ve ticari verilerin Türkiye’de kalmasına da önem veriyor.

TİCARET SAVAŞLARI GİBİ

15 Mart itibarıyla görevi Kaan Terzioğlu’ndan devralan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, ekonomi basınıyla düzenlediği toplantıda dünyada ticaret savaşlarından sonra millileşme rüzgarının olduğuna dikkat çekti. Erkan, “Bu rüzgarın içinde doğru yerde olduğumuzu görüyorum. Hangi ülkeye gidersek gidelim, onlar da yerli milli olsun, dataları kendi ülkelerinde kalsın istiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

BAŞKA OPERATÖRDE YOK

Yeni stratejik ürünlerin sinyalini veren Erkan, şöyle devam etti: “Elektronik mesajların (e-posta) gizliliği için yerli e-posta servisi geliştiriyoruz. Hastane otomasyon bilgi sistemleri üzerinde çalışıyoruz. Her gün bu konulara kafa yoruyoruz. 1000’in üzerinde mühendisimiz var, onlara ‘Durun’ desek bile durmazlar. Bütün işleri yeni geliştirmeler yapmak. Çok şanslı bir şirketiz, böyle bir gücümüz var. Yurtdışında birçok operatörün böyle bir insan kaynağı yok. Bu da bizim için büyük avantaj.”

ORTAK FİBERLE 12 MİLYAR DOLAR AVANTAJ

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, müşteri odaklı hizmet anlayışlarını daha da geliştirerek sürdüreceklerini belirtirken, Türkiye için en önemli konulardan birinin ortak altyapı sorunu olduğunun altını çizdi. Erkan, şunları söyledi: “20 milyon hane var. Fiberin ulaştığı hane sayısı ise 5 milyon. Acilen 15 milyon haneye daha fiber ulaştırmalıyız. Fiber altyapıları ayrı ayrı yapılması halinde maliyeti 14-15 milyar dolar olur. Bu da ülke kaynaklarının israfı demek. Mevcut altyapıyı paylaşıp bundan sonraki yatırımları beraber yaparsak bunun maliyeti 2-2.5 milyar dolar olur. Maalesef 2 yıldır fiber yatırım yapılmıyor.”

Murat Erkan: 1000 mühendisimiz var dur deseniz durmazlar

İKİNCİ EL TELEFON TALEBİ ARTIYOR

Haberin Devamı

Dövizdeki artışla birlikte telefon fiyatlarının yükselmesi ikinci el cihazlara da talebi artırdı. İkinci el telefon satışı konusunda istekli olduklarını ifade eden Murat Erkan, “Kendi mağazalarımızda, Turkcell garantisiyle bu hizmeti nasıl veririz diyerek çalışmalar yaptık. Müşteri açısından, elimizi taşın altına koymak istiyoruz. İkinci eli kullanmak, ekonomik ve cari açık anlamında ülkemiz için faydalı” diye konuştu.

4.2 MİLYARLIK KREDİ

Turkcell’in finansal hizmetlerine de değinen Murat Erkan, “Şu anda mağazalarımızdan Financell kredisi, Paycell kart satış, dolum ve fatura ödeme hizmetlerini aktif olarak veriyoruz. 2018’de 507 bin adet fiziki Paycell Kart satılırken, Financell üzerinden toplamda 4.2 milyar lira kredi kullandırdık” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder