Bilgehan Can

02 Mayıs 2019, Perşembe 21:28

Zirveye Kartal pençesi

Beşiktaş, 6 hafta önce lider Başakşehir'in tam 13 puan (54-41) gerisindeydi... 4-1'lik Ankaragücü galibiyetinden sonra fark 3'e düştü.

ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN

Şampiyonluk yarışı için söylenecek çok şey var. 6'da 6 yapan Beşiktaş'ta moraller en üst seviyede. Son üç maçta 8 puan kaybeden Başakşehir'de huzursuzluk başladı. Galatasaray hem Başakşehir'i takip ediyor, hem arkasından gelen Kara Kartal'ın nefesini ensesinde hissediyor. Bu durumda Galatasaray ve Başakşehir, daha stresli olacağını düşünüyorum. Bu iki takım bir de 33. haftada kapışacak. 6 hafta önce Beşiktaş'ı şampiyonluk yarışında görmeyenlerin şimdi kendini yiyip bitirdiğini görür gibiyim.

BURAK VE LJAJİC

6 hafta kazanılan 18 puan var. Burak Yılmaz, 11 gol, 1 asistle toplam 12 gole katkı yapmış. Adem Ljajic'e bakalım...O da 6 gol, 6 asistle oynamış. Peki ya diğerleri...Vida, Atiba, Güven, Kagawa, Lens, Dorukhan...Ama durun...Ankaragücü karşısında bu yıldızlara bir yenisi daha eklendi...

KARİUS KENDİNİ AŞTI

Yediği hatalı gollerle eleştirilen Loris Karius, kalesinde devleşti. Orgill, Pazdan ve Sedat'ın vuruşlarında net kurtarışlar yaptı. 70'te Orgill'in şutunda yine müthiş bir refleks gösterdi. 75'te Boyd'un penaltısında da gole izin vermedi. Tekrarlanan penaltı sonrasında Sacko, Karius'u geçebilen tek isim oldu. Maçtan sonra tribünlere gitti, üçlüsünü çektirdi… Üstüne saha ortasına geldi, bir de göbek atıp oynadı. Daha ne olsun…

ASLAN'A GÖZ DAĞI

17 Aralık 2018, Pazartesi 19:08

Vodafone Park'ta müthiş gece

Vodafone Park'ta son yılların en iyi maçını izledik. Trabzon 2-0 öne geçtiğinde, 'skoru korumak için' geriye çekilmese, farkı daha açabilirdi. Beşiktaş defansı büyük hatalar yaptı maç boyunca. Onazi'nin kendi kalesine attığı golden sonra ise rüzgar tersine döndü. Bu sefer Beşiktaş saldırdı, Trabzonspor kapandı.

Son yarım saatte, bir panter belirdi sahada. Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan, inanılmaz kurtarışlar yaptı. Dorukhan'ın golü VAR'a takıldı. Ama yılmadı Beşiktaş... 7 dakikalık uzatma devresi son umut oldu Kara Kartal için. 90+3'te Caner'in kafa vuruşunda top direkte patladı. 90+6'da Mustafa Pektemek son sözü söyledi. 2-2 oldu, Vodafone Park'ta yer yerinden oynadı. Beraberliğe değil, 'müthiş geri dönüşe' sevinen 41 bin Beşiktaşlı neredeyse saha içine inecekti. İlk yarı Trabzonspor ikinci yarı Beşiktaş oynadı. Maçın hakkı skora yansıdı: 2-2.

ÖNE ÇIKANLAR

İlk yarının kötüleri Necip ve Quaresma'yı kenara alıp, Caner ve Gökhan Gönül ile kanatları harekete geçiren Şenol Güneş müthiş hamle yaptı. Uğurcan yaptığı kurtarışlarla Trabzon'a sadece 1 puanı getirmedi, abartmıyorum belki de farklı yenilgiyi önledi.

Asıl mevkii; ön libero olan, sağ bek ve stoper olarak da görev yapabilen Dorukhan Toköz, dün Beşiktaş'ta bir forvet gibi oynadı. Her hücumda ileri çıktı, takımını ateşledi. Ve Mustafa Pektemek...Yine yaptı yapacağını... 82'de Güven'in yerine oyuna girdi, 90+6'da Beşiktaş'a müthiş sevinç yaşattı. Yine herkese 'Pektemek gol demek' dedirtti.