Bilgehan Can Kartal'ın kanadı kırık
HABERİ PAYLAŞ

Kartal'ın kanadı kırık

Haberin Devamı

Kardemir Karabük maçı Beşiktaş için 2 farklı açıdan büyük önem taşıyordu. Siyah-Beyazlar son 2 haftada 4 puan kaybetmişti ve lider Fenerbahçe ile olan puan farkı giderek açılmıştı. Önümüzdeki hafta Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe Galatasaray derbisi düşünüldüğünde Beşiktaş için 6 puanlık maçtı belki de.

Teknik direktör Bilic de bizim gibi düşünmüş olacak ki oyunun başında farklı bir anlayışla sahaya sürdü futbolcularını. Amaç rakibi şaşırtmak ve sürprizlere izin vermeden maçı kazanmaktı. Almeida yerinde duran forvet değil, sağda solda koşturan hareketli bir hücum oyuncusuydu.

Olcay, atağın şekline göre soldan veya ortadan bindirmeler yapıyordu. Bu oyun düzeninde teknik direktör Slaven Bilic'in jokeri yani gizli golcüsü Oğuzhan'dı. Almeida'nın kanatlardan asitleri, Fernandes'in içerden bildirmeleri hep Oğuzhan'a gol alanı açmak içindi. Ancak bu taktik tutmadı. Sebebi Karabük defansının veya hocası Tolunay Kafkas'ın aldığı tedbirler değildi.

Oğuzhan'ın son vuruşlardaki etkisizliği Beşiktaş'ın daha çabuk gol atmasını engelledi ilk 45 te Almeida'nın bir, Oğuzhan'ın bir net pozisyonları vardı. Almeida topu kaleciye nişanladı. Oğuzhan 3 metreden çerçeveyi oturtmak yerine autu tercih etti.

İkinci yarının başında Almeida gerçek yerine geçti. Ama netleri yine kaçırdı. Kaleci Tolga iki tehlikeyi tecrübesiyle savuşturdu. O an için Bilic'in yüz ifadelerine baktım "Bulduğumuzu kaçırırsak bu Karabük'ün ekmeğine de yağ sürmüş oluruz" der gibiydi. Bu görüntüden 5 dakika sonra da durgun biraz da isteksiz Almeida'yı kenara alıp haftalardır şans vermediği Eneramo'yu sahaya sürdü. Çünkü Oğuzhan da Almeida da o savaşçı forvet kimliğinden uzaktı.

75' Lua Lua son çizgiden kaleyi gördü Tolga yine başarılıydı. Bu maçı izlerken Holosko'yu çok aradı gözlerim. Olsaydı Beşiktaş atakları bu kadar cılız olmazdı. Gününde olmayan bir diğer isim Gökhan Töre de kenara alındı son 15 dakikada.

Evdeki hesap yine çarşıya uymadı. Karabük forvetleri biraz becerikli olsa, ya da kaleci Tolga Zengin bu kadar dikkatli olmasaydı Kartal yenilebilirdide. Bu arada söylemeden geçemicem Karabük'te İshak'ı çok beğendim. Arı gibi çalıştı. Hele kornerden kaleyi yokladığı şut gol olsa jeneriklere işlerdi. Gitti 2 puan daha. Daha ne kadar cepten yiyecekler bilmiyorum, ama beraberlikleri galibiyet sanmaya devam eden Beşiktaş'ın yeni rakipleri artık Fenerbahçe Galatasaray değil Kasımpaşa ve Eskişehir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder