Bilgehan Can Kralsın Burak
HABERİ PAYLAŞ

Kralsın Burak

Beşiktaş, şampiyonluk yolunda, belki de en zor engeli geride bıraktı.

NEDEN ZOR DEDİK?

35 puandaki Sivas düşme hattına yakın. Var gücüyle saldırdı. Beşiktaş'ı iyi analiz etmişler. Kartal'ın oyun kuracak ayakları, Dorukhan, Atiba, Kagawa ve Ljajic'e her pozisyonda iki kişiyle baskı yaptılar. Bu isimlere adım attırmadılar. Beşiktaş maç boyunca ileri çıkmakta zorlandı.

KARİUS OYUN KURDU

Bu baskıyı kırmak için, oyun kurma görevi çoğu zaman, en gerideki kaleci Karius'a düştü. 9 geri pası, uzun toplarla ileri taşıdı Karius. Vida'nın golü de çalışılmış değildi. Köşe atışında, Ljajic, Mirin ve Gökhan'ın bir türlü içeri atamadığı topu, Vida tamamladı. Beşiktaş öne geçtiğinde bile Sivas oyundan kopmadı. Diabate; Medel ve Lens'i peşine takıp, Karius'un da zamansız öne çıktığını görünce gol yapmakta zorlanmadı.

Haberin Devamı

BURAK HIZINI ALAMADI

İkinci yarıda oyun kilitlendi. Sanki maç 1-1'e bağlanmış gibiydi. 76'da 6 metreden net fırsatı kaçıran Burak Yılmaz, 87'de 28 metreden serbest vuruş kullandı. 90 kilometre hızla vurdu topa, kaleci Tolgahan sadece seyretti. Golden sonra bir de depar attı, yedek kulübesine doğru. Bir an hızını alamayıp, Vodafone Park'a kadar gideceğini sandım. Doya doya yaşadı sevincini.

KARTAL FİŞİ ÇEKTİ

90+4'te Dorukhan direğe takıldı. Ama Kartal zaten fişi çekmişti. Hakkını yemeyelim, Burak'ın golüne kadar iyi idare eden Sivas, belki de 1 puanı hak ettiği maçta, evinde avlandı. Ama ortaya koydukları mücadele alkış topladı. Beşiktaş ise Galatasaray'ın 3, Başakşehir'in 6 puan gerisinde yarışa devam ediyor. Şampiyonlar Ligi ya da Şampiyonluk... İzleyip göreceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder