Burcu Bayrakçı Güzelliğin perde arkası: Su tüketiminin önemi
HABERİ PAYLAŞ

Güzelliğin perde arkası: Su tüketiminin önemi

Su bildiğiniz gibi insan yaşamı için hayati bir önem taşır. Vücudumuz pek çok hayati işlevi yerine getirebilmek için suya ihtiyaç duyar. Yetişkin bir kişinin vücut ağırlığının yüzde 60-70’ini (2/3’ünü) su oluşturuyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu oranda su tüketilmediğinde, vücutta su dengesi bozulur ve işlevlerini yerin getiremez hale gelir. Bir kişi yemek yemeden haftalarca yaşayabilir ancak su içmeden sadece günlerce yaşayabilir.

Suyun güzelliğe faydaları

Güzelliğin perde arkası: Su tüketiminin önemi

Cildiniz kuru ve susuz kaldığında çizgileri göstermek için kusursuz bir ortam oluşur. Bilim adamlarına göre deri de bir organ ve hücrelerin yenilenmesini sağlayan tek şey de su. Yani, gerektiği kadar su içen bir insanın kırışıklıklarla karşılaşması için önünde uzun bir yol var.

Haberin Devamı

Bazı insanlar şişliklerin fazla su içmekten kaynaklandığını düşünür. Oysa şişkinliğin sebebi, vücudun yeterli suyu kendine saklama isteğidir. Az su içiyorsanız, vücut içtiğiniz suyu depolamak ister ve bu da vücutta şişkinliğe sebep olur. Suyla zayıflığın geldiği bilgisine güvenin. Özellikle yağ yakmadaki başarısı, diğer hiçbir şeyde alamayacağınız bir düzeyde etki yaratır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder