Büşra Eracun Akkaya Corona virüs günlerinde ‘anne olmak’
HABERİ PAYLAŞ

Corona virüs günlerinde ‘anne olmak’

Anne olanlar bilir; her şeyden önce çocuğumuzu düşünürüz. Bütün dünyayı etkisi altına alan corana virüsün en tedirgin ettiği kişiler de şüphesiz anneler. Her ne kadar önlemimizi ve tedbirimizi alsak da, konu bebeğimizin sağlığı olunca paniklememek ve kaygılanmamak elde değil.

Corona virüs nedeniyle panik ve kaygı hızlıca artarken uzmanlar bu durumun bağışıklık sisteminin gücünü azalttığını ve bu şekilde alınan önlemlerin daha kötü sebepler doğurabileceği konusunda uyarıyor.

Corona virüs günlerinde ‘anne olmak’

Peki ne yapmalıyız?

Her şeyden önce öncelikle kendimizi korumalıyız. Sonrasında ailemizin sağlığını düşünüp sakince, resmi kurumların ve uzmanların önerilerini dikkate alarak çözüm üretmeliyiz. Bu süreçte ev temizliğimiz, kişisel temizliğimiz ön planda olmalı. Çocuğumuza daha hijyenik ortamlar sunabilmek çabalamalıyız. Sarılma ve öpüşmelere bir süre ara vermek 14 gün kuralı için oldukça önemli.

Haberin Devamı

Her önleme rağmen kaygım geçmiyor

Aldığım çoğu önleme rağmen endişe ve kaygımı sonlandırmakta zorluk çekiyorum. Bu çok normal. Ancak bu duygularımızı bir yerde frenlememiz gerek. Ben bir anne ile çocuğu arasında oluşan bağın hamilelik sürecinde başlayıp yaşam son bulana kadar devam ettiğine inanıyorum. Yani o kordon hiç kesilmiyor aslında. Corona virüs nedeniyle yaşadığımız stresi ne kadar hissettirmemek için çabalasak da çocuğumuz ile aramızda kurulu olan bağ sayesinde bir şekilde oluşan kaygının gerginliğini çocuğumuz hisseder.

Çocuğa yansıtılan korku ve kaygı ileriye dönük travma olabilir

Uzmanlar, özellikle pedagoglar, annelerin ellerinden geldiğince bu durumu çocuklara yansıtmadan atlatmaları gerektiği konusunda uyarıyor. Gerekli tedbirler alındıktan sonra, yaşanan süreci fırsata çevirip evde geçirilen vakit içerisinde aile bağını güçlendirmeyi ve çocuğun motor becerilerini geliştirecek oyunlar oynamayı tercih etmemizi öneriyorlar. Motor beceri oyunları ya da duyusal oyun eğitimleriyle çocukların gelişimine katkıda bulunmak, biz annelerin severek yaptığı asli görevi. Bu konuda size fikir verici yardımcı metinler arayışı içerisindeyseniz posta.com.tr sitesinin ebeveyn kategorisi size yardımcı olabilir. Şuradan tıklayabilirsiniz: www.posta.com.tr/ebeyven

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder