Can Kantar - Sigorta Media 2021 riskleri!
HABERİ PAYLAŞ

Sigorta yaptırmak için birçok nedenimiz var. Bu nedenler her geçen gün karşımıza daha fazla olarak çıkıyor. Eskiden otomobil, sağlık, konut, işyeri yangın sigortasından başka bir şey bilmezken, şimdi değişen yaşam koşulları nedeniyle hayatımıza yeni sigorta çeşitleri girmeye başladı. Cep telefonu sigortası, siber riskler için sigorta, dolu için özel bir sigorta, artık ailemizin bir parçası olan evcil hayvanlarımız için sigortaları konuşmaya başladık. Finansal sigortalar da günümüzde yaşadığımız sorunlardan doğdu. Alacak sigortası, kefalet sigortası ya da bina tamamlama sigortası. Sigorta şirketlerinin bu konuda hakkını vermek lazım. Sektörün ürün çeşitliliği konusunda bir sorunu yok.

Haberin Devamı

KAZANILMASI GEREKEN KUŞAK

Fakat sigorta sektörünün bu riskleri tüketicilere anlatmakta ve ihtiyacı onlara hissettirmesinde sıkıntı var. Sigorta bilinci konusunda zaten kaybedilmiş bir kuşak var. Onlar sadece zorunlu sigortaları yaptırıyor muhtemelen. Bunun sebebi de 1980-90’lı yıllarda hayat sigortalarında yaşanan sıkıntılar diyebiliriz.

Ama önümüzde kazanmamız gereken bir kuşak var. Milli Eğitim Bakanlığı ile bir mesafe kat edemedik ne yazık ki. Müfredata sigortanın önemini anlatan çok küçük de olsa bir bölüm ekletemedik. Fakat sektör şirketleri piyasaya sundukları yeni ürünlerle ilgili bu kesimi yakalamak isteğinde ağırlıklı olarak dijital iletişim kanallarını kullanmak zorunda. Ama bunu yapmaya çalışan sadece birkaç şirket var.

‘DOLU SİGORTASI’

2021, öncelikle iklim değişiklik risklerinin gündemde olduğu bir sene olacak. Mesela kasko yaptıramayanlar için sadece ‘Dolu Sigorta’sı bir alternatif olabilir. Ya da ekonomik çalkantılar devam edebilir. Bu nedenle finansal sigortaların yıldızı daha da parlayabilir. Diğer taraftan pandemi, sağlık sigortasına ilgiyi artırdı. Bununla beraber 2021’de siber tehditler biraz daha ön plana çıkacak.

Ekonomik çalkantılar nedeniyle belki hırsızlık artabilir, konut ve kasko sigortası daha da ön plana çıkabilir. Riskler artıyor, değerlerimizi yerine koymakta zorlanacağımız bir yıl olabilir. Bu nedenle sigortasız olmaz diyorum. Tabii ki tüm dileğimiz bu risklerden uzak sağlıkla geçirebileceğimiz bir sene olsun. Yeni yılınızı şimdiden kutlarım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder