Can Kantar - Sigorta Media Sigorta yaptırmayacak kadar zengin misiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Sigorta yaptırmayacak kadar zengin misiniz?

Bu söz sigorta sektöründe sık sık kullanılan bir sözdür. Buna birde, “Asıl geliri az olan kişiler sigortasını ihmal etmemeliler” sözünü eklemeliyim. Gerçekten bu konu ile ilgili defalarca yazı yazdım. Ama bunu her defasında hatırlatmakta fayda var. Çabuk unutuyoruz. “Bize bir şey olmaz” ise bir başka tehlikeli sözcük. Çünkü herkesin başına her şey gelebiliyor. Başlıkta ki sözümü kısaca açıklayayım sonra da size bir iki örnek vereyim. Maddi gücü olan insanlar başlarına bir şey geldiğinde kenardaki birikimleri ile mağduriyetlerini çözebiliyor.

Haberin Devamı

Fakat maddi gücü zayıf bir kişinin başına bir şey geldiğinde kayıplarını telafi etmesi oldukça zor. Hele hele geliri de sabitse. Biliyorum bütçelerin zorlandığı bir dönemdeyiz. Fakat felaketler de gördüğünüz üzere bitmiyor. Deprem, sel, yangın, hortum, dolu gibi büyük riskleri sıklıkla yaşamaya başladık. Otomobilinizi düşünün; mesela sabah kalktınız ve arabanızın üzerine ağaç, devrilmiş, dolu yağmış, yanmış veya çalınmış.

Oysa tüm bu riskleri bir tek kasko poliçesi ile kafanızdan silmeniz mümkün. Aynı şeyler işyerleriniz için de geçerli. Örneğin siber saldırılar çok arttı. Küçük işletme sahibi olan bir arkadaşımın internet sitesine saldırı düzenlediler. Sonrasında mail ile 1000 bitcoin para istemişler. Bu tür risklerle daha sık karşılaşacağız. Her sel ve hortum sonrası seralar zarar görüyor. Sigortasız seraların artık kalmamış olması lazım.

Ama ne yazık ki sigortasız olanları hâlâ var. Özetle bir acenteye gidin bu risklerinizin kaç TL’lik bir prim ile güvence altına alınabileceğini bir sorun. Eminim çok uygun primlerle karşılaşacaksınız. Keşke daha önce yaptırsaydım diyeceksiniz. Sigorta primlerini kafanızda kasko fiyatları ile karşılaştırmayın. Çünkü kasko poliçeleri mobil ve her an risklere daha açık olduğu için prim fiyatı yüksek çıkabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder