Can Kantar - Sigorta Media Sigortacılar 2021'den umutlu
HABERİ PAYLAŞ

Sigortacılar 2021'den umutlu

Bu başlığı okuyunca şöyle olacak, böyle kâr edilecek gibi bir şeyler aklınıza gelmesin. 2020 yılı sigorta sektörü için adeta bir tanıtım yılı oldu diye daha önce de yazmıştım. Ama bu, işlerin çok yolunda gittiğini göstermiyor. Ya da sigorta şirketlerinin paraları kasalara yığdığını düşünmeyin. Sigorta şirketleri 2020 yılında çok önemli ödemeler yaptı. Depremler, seller, yangınlar ve tabii ki pandemi nedeniyle ciddi tazminatlar ödediler.

Pandeminin ilk üç ayında hasar frekansları düşmüş olsa da sonrasında yaşanan dövizdeki artış nedeniyle yedek parça maliyetlerinin artması o hasarsızlık dönemindeki bütün tasarrufları yok etti denilebilir. Bu yaşananlardan sigorta endüstrisi büyük dersler çıkardı. Sigorta şirketleri öyle bir yıl geçirdi ki bu yıl için onlardan bankaların yaptığı gibi; “Şu kadar kâr ettik” açıklaması göremeyeceksiniz.

Haberin Devamı

Bu da bence sektörün farklılığını ortaya koyuyor. 2021 yılı, sigorta sektörüne güvenin artarak devam ettiği bir yıl oldu. Sektör bu arada sosyal sorumluluk projeleri ile sesini duyurdu. Çevre bilinci yanında başta futbol olmak üzere tüm spor dallarına büyük küçük demeden sponsor olarak sporumuza ve sporcumuza büyük maddi destek sağladı. 2020 yılında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) kuruldu.

Başkan Türker Gürsoy ve tüm ekip sigorta sektörünü çok iyi tanıyan bir ekip. Geceli gündüzlü çalıştıklarını çok iyi biliyorum. Burada en önemli eksik Devletimizin ilgisiydi. Sektörde yerli oyuncu etkinliği arttıkça Devletin desteğinin de arttığını görüyorum. Sebebi tam bu mudur, yoksa sigorta şirketlerinin 2020 yılında üst üste yaşanan felaketlerde başarılı bir sınav vermiş olmaları mı bilemiyorum.

Fakat geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan, yaptığı açıklamalarla sigorta sektörüne TAM DESTEK verdi. Bunlar sevindirici gelişmeler. Çünkü Devletimiz birçok konuda risklerini sigorta şirketlerine devrettikçe sektörün Türkiye ekonomisine büyük fayda sağlayacağı çok açık ortada.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder