Can Kantar - Sigorta Media Sigortacıları hatırladık!
HABERİ PAYLAŞ

Sigortacıları hatırladık!

İyi günden ziyade kötü günde akıllara gelmek sigortacıların bir şansızlığı da diyebilirim. Benzer çok meslek var elbet. Mesela sağlık çalışanları. Ya da deprem sırasında kurtarma ekipleri, yangınlar da itfaiyeciler... Hep söylerim sigortacıların toplum nezdindeki algısı pekiyi değildir. Ama bu imajı tersine çevirmek için gösterdikleri çabaların yakın tanığıyım. Kötü günlerde akıllara geldiği için sigortacılar kötü gün dostu olma gayretindeler. Böyle bir salgın olunca da tabii hemen Sağlık Sigortaları akla geldi. Bugüne kadar yaptırmış olanlar tabii ki kendilerini birçok kişiden daha şanslı hissettiler. Bu olayın bir yönü.

Haberin Devamı

İşin asıl önemli diğer yönü ise sigortacıların üstlendikleri sorumluluk duygusu. Geçmişte yaşadığımız birçok olayda da sigorta sektörü taşın altına elini koymuştu. 1999 Depremi ve sonrasındaki Van depreminde ve yaşanan birçok yangın ve sel olaylarında sigorta şirketleri büyük bir sorumlulukla sigortalıları için 'Kara Gün Dostu' olmuşlardı. Son yaşanan Koranavirüs salgınında da sektörde yaşanan gelişmeleri şöyle anlatabilirim:

Salgın için seferberlik ilan edildiğinde, Devletimiz konuya hakim olmak için büyük çaba sarf etti. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu aldığı kararlarla Covid-19 virüsünün yayılmasını önlemek için çalıştı. Özel Sigorta şirketleri de poliçelerini incelediler. Bütün poliçelerde Pandemi'nin kapsam dışı olduğu ortaya çıktı. Sonrasında sadece Bupa Acıbadem Sigorta'nın Bireysel Özel Sağlık Poliçelerinde Pandemi'nin kapsam içinde olduğu açıklandı. Ardından Bupa Acıbadem Genel Müdürü Gökhan Gürcan, kapsamın tüm sağlık sigortalıları için genişletildiğini duyurdu. Hemen bir gün sonrasında pazarın en büyük oyuncusu olan Allianz ve sonrasında Anadolu, Axa, Mapfre, Sompo, Aksigorta, Güneş, HDI, Groupama, Doğa, Nippon, Eureko, Halk, Eticha ve Demir Sağlık peş peşe poliçe teminatlarında olmamasına rağmen özel sağlık sigortalılarının bu hastalığa yakalanması halinde anlaşmalı Pandemi Hastanesi ilan edilen özel hastanelerde tedavi masraflarını üstleneceklerini açıkladılar.

Haberin Devamı

Bu cesaretle ve sorumlulukla alınan karar sonrasında sigorta şirketleri hakkında olumsuz düşünen ya da bir AVM otoparkında kaza yapıp 300 TL'lik hasarı karşılanmadığı için televizyon kanallarının Ana Haber Bültenlerine koşanlar bu gelişmelerden sonra biraz utanmış olmalılar. Özetle sigorta şirketleri verdikleri bu karar ile öncelikle devlet hastanelerindeki yığılmaların biraz olsun özel hastanelere kaydırılmasını sağlamışken, diğer taraftan özel hastaneleri de uçurumun kenarından almış oldular. Bir taraftan da Türkiye Sigorta Birliği (TSB) üstlendikleri bu mali yükün yanı sıra devletimizin açtığı "Biz bize yeteriz Türkiyem" kampanyasına 7 milyon TL bağışta bulundu. Buradan sigorta sektörünün tüm paydaşları ile birlikte bu süreci doğru yönettikleri için tüm sektör yetkililerini kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder