Can Kantar Bir ustaydı, bin usta oldular!
HABERİ PAYLAŞ

Bir ustaydı, bin usta oldular!

Geçtiğimiz haftaki yazımda sigorta sektörünün spor kulüplerine yönelik gerçekleştirdiği sponsorluklardan bahsedip, ‘Spor kulüplerinin imdadına sigortacılar yetişti” diye yazmıştım. Geçtiğimiz hafta sonuna doğru Anadolu Sigorta’nın ‘Bir Usta Bin Usta” isimli sosyal sorumluluk projesinin 10’uncu yıl gala gecesine katıldım. Bugüne kadar bu köşede yazdığım yazılarda hep sigorta şirketleri üzerindeki olumsuz algıya vurgu yaptım. Çünkü sigortacılar yaptıkları şeyleri anlatmayı pek sevmez. Her gün milyonlarca TL tazminat öderler. Fakat 300 TL’lik tampon hasarı ödenmez, kamuoyunda bu daha çok konuşulur. Ne yazık ki sigorta şirketlerinin böyle bir zaafı var. Gelelim Anadolu Sigorta’nın bu önemli projesine...

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un da katıldığı bir davet ve gösteriyle 10 yıllık proje sonlandırılmış oldu. Anadolu Sigorta’nın 2010 yılında kamuoyunun ilgisini kaybolmaya yüz tutan mesleklere ve yerel değerlere çekmek için başlattığı ‘Bir Usta Bin Usta’ projesiyle 10 yıl boyunca 44 ilde 50 farklı mesleki kurs açıldı. Yine bu projeyle 1000 usta adayının yetiştirilmesi sağlandı. Yaş aralığı 15-55 arasında olan kursiyerler arasında öğrenci, öğretmen, heykeltıraş, ressam, resim öğretmeni, animatör, araştırmacı, memur, ev hanımı ve emekliler yer aldı. Kursu başarıyla tamamlayan tüm kursiyerler katılım belgesi ve 2012 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı kurs bitirme sertifikası almaya hak kazandı. Proje, Unesco ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleşti.

RAKİBİ KISKANDIRAN PROJE

Öncelikle şunu söylemek gerekir. Bu projenin başlamasına karar veren dönemin Genel Müdürü Mustafa Su, sonrasında projeyi sürdüren Genel Müdür Musa Ülken ve son olarak projeyi devam ettirip süresinin tamamlanmasını sağlayan halen Genel Müdürlük görevinde bulunan İlhami Koç’a teşekkür etmek lazım. Fakat bu projeyi başından sonuna yürüten ve üzerine titreyen Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu’nu ayrıca kutlamak gerekir. Tabii Kurumsal İletişim Müdürü Berna Erguntan ve Anadolu Sigorta ailesinin de bu projede emeği büyük. Türkiye’nin dört bir yanındaki birlikteliklere biz gazeteciler de tanıklık ettik. O kursiyerlerin heyecanını, o ilin yöneticilerinin ilgisi görülmeye değerdi. Sigorta sektöründe bugüne kadar gerçekleştirilen en uzun soluklu ve en etkin sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyebilirim. Hatta Anadolu Sigorta’nın en önemli rakiplerinden biri olan sigorta şirketinin CEO’su bir görüşmemizde bana, “Can Bey bu sektöre yıllarımı verdim, başarılarım var. Yapamadığım, kıskandığım tek proje Anadolu Sigorta’nın ‘Bir Usta Bin Usta’dır. Keşke biz yapmış olsaydık demişimdir” diye açıklamada bile bulunmuştu. Sigorta sektörünün bu gibi anlamlı projelere çok ihtiyacı var.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder