Can Kantar Çocuğum için eğitim sigortası mı? O da ne?
HABERİ PAYLAŞ

Çocuğum için eğitim sigortası mı? O da ne?

Sigorta denildi mi akla trafik sigortası, DASK, kasko veya sağlık sigortası geliyor. Aslında sigorta sektörü dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip edip, tüketicileri güvence altına almak için yeni sigorta ürünleri çıkarıyor. Son dönemde dikkat çeken ürünlerden birisi de Eğitim Sigortası. Çoğu kişinin bu sigorta ile ilgili bir bilgisi yok.

Kime anlatsam “Eğitim sigortası mı o da ne?” diyor bana. Aslında iyi anlatıldığında hiçbir anne-babanın buna hayır diyebileceğini zannetmiyorum. Türkiye’deki eğitim imkanları ortada. İyi bir özel okul için inanılmaz fiyatları gözden çıkarmak gerekiyor. Ayrıca batıp giden birçok marka okullar olduğunu duyuyorum. Benim çocuklarım büyüdü o devreleri geçtim. Ama o dönemlerde çok zorlandığımı da söylemeliyim. Çocuğumuz iyi bir eğitim alsın diye ciddi mali yükümlülüklerin altına giriyoruz. Ama şu olasılıkları hiç düşündünüz mü? Sizlere bir şey olduğunda çocuğunuz eğitimini nasıl tamamlayacak? Bu maddi olanakları nereden bulacak?

Haberin Devamı

SADECE BİR KERE ÖDÜYORSUNUZ

Türkiye’de son 10 yıldır uygulanan fakat çok da bilinmeyen Eğitim Sigortası son günlerde velilerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya. Diyelim ki çocuğunuz bir okulda 8 senelik bir eğitim planlanıyor. Bu 4 yıllık eğitimin toplam maddi tutarı tespit ediliyor.

Diyelim ki 100 bin TL. Gidiyorsunuz tanıdığınız iyi bir sigorta acentesine, ‘Eğitim güvence sigortası yaptırmak istiyorum’ diyorsunuz. 100 bin TL için çok küçük mesela yaklaşık 1000 veya 1500 TL prim ödüyorsunuz. Ve sadece bir kere ödüyorsunuz. Böylelikle çocuğunuzun 4 senelik eğitimini garanti altına almış oluyorsunuz. Veliler Allah korusun vefat ederse veya çalışamaz kadar sakat kalırsa sigorta şirketi çocuğunuzun geri kalan yıllarının okul parasını sizin adınıza okula ödüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder