Can Kantar 'Her şey olur sigortasız olmaz'
HABERİ PAYLAŞ

'Her şey olur sigortasız olmaz'

Sigorta hayatımızın her alanında ihtiyaç duyulan bir güvence. Fakat ülkemizde sigortalılık oranı oldukça düşük. Gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında oldukça gerideyiz. Sigorta ülkemizde sadece kötü olaylar sonucunda akla gelen bir olgu. Örneğin evimizin, aracımızın, sağlığımızın ve tarladaki ürünümüzün başına bir şey geldiğinde aklımıza geliyor ve o zaman da “Keşke sigorta yaptırmış olsaydık” diye hayıflanıyoruz. Oysa, sigorta ihtiyaç duyulduğunda yaptırılamayan bir şey.

Çünkü risk oluştuktan sonra sigorta yaptırmak imkânsız. Bunun için sürekli olarak bireylerin, işyerlerinin ve çiftçilerin sigorta yaptırması gerektiğine vurgu yapıyoruz. Fakat bu uyarılara karşın yine de sigorta yaptırmayanlara bıkmadan sürekli sigortayı hatırlatmak gerekiyor. Çünkü riskler hayatımızda hep var. Eviniz yanabilir, su basabilir, hırsız girebilir, otomobiliniz kapınızın önünden çalınabilir, kaza yapabilir ve hastalanabilirsiniz. İşyerleri her türlü risklere açık. Tarlandaki mahsulün bir anda bir doğal afette telef olabilir.

Haberin Devamı

İşte sigorta böyle durumlar için bizleri koruyor. Bu felaketleri göstererek ‘sigorta yaptır’ demek ise sigortacıların pek istediği bir durum değil. Çünkü felaket habercisi olmak istemiyorlar. Oysa TV ve gazete haberlerinde yaşanan olayların altına bir sigorta cümlesi geçirilmiş olsa sigorta bilinci kendiliğinden artar. Bir tek Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) kendini sürekli hatırlatıyor. Bu nedenle deprem olduğunda koşarak sigorta yaptırmaya gidiyoruz.

TSB FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

İşte tüm bu gelişmeler ışığında Türkiye Sigorta Birliği çok güzel ve tadında bir TV reklamı hazırlamış. Felaketleri insanların gözüne sokmadan bir farkındalık yaratılmak istenmiş. Ben çok beğendim. Emeği geçenleri kutlarım. Filmde, “Hayatımızda her şey olur, Ama sigortasız olmaz” denmiş. Oldukça başarılı buldum. Pandemi krizi de özellikle sağlık sigortalarının ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.

Bunun yanında ayrıca küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ve esnaflar için sigortanın önemini de gözler önüne sermeye yetti. Ara ara farkındalık yaratan bu reklamın döndürülmesi çok faydalı olacak. Aslında sigorta yaptırmanın kamu yararı olduğunu düşünürsek TSB’nin cebinden para harcayarak TV’lerde bu reklamı yayınlatması oldukça önemli. Bence Kamu Spotu olarak yayınlanması lazım. Çünkü Devletimizin üzerindeki birçok riski sigorta sektörü şirketleri üstlenmiş durumda.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder