Can Kantar İşte bugün sigorta!
HABERİ PAYLAŞ

İşte bugün sigorta!

Sigorta sistemi ile ilgili birçok şey söylenebilir. Yok vergi, yok gereksiz, her şey bitti bir sigorta mı kaldı da denilebilir. Ama işte sigorta yaptırmak için bunun gibi ekonomik çalkantıların yaşandığı günlerde ilk akla gelen sigorta olmasa da ilk yapılması gereken şey sigorta. Çünkü bireylerin ve işletmelerin varlıklarının en büyük güvencesi sigorta. Sigorta sistemi çok güçlü.

Sigorta şirketlerinin sermayeleri sürekli kontrol altında. Hiçbirinin hasarı ödemeyecek gibi mali sıkıntıları yok. Sektörün birçok şirketi zaten dünya devi şirketlerinin Türkiye’deki yatırımları. Kaldı ki yerli sermayede olsa yabancı sermayede olsa güçlü mali yapıları ile sigorta sistemi bu çalkantılı dönemlerde sigortalılarına güvence sunacakları bir liman olarak görülmeli.

Haberin Devamı

Öncelikle değerleri olan bireylerin bu değerlerinin başına bir şey geldiğinde yerine koymaları ödenecek küçük bir primle sigorta yaptırmaktan çok daha pahalıya gelecektir. Bu dönemler aynı zamanda risklerin artacağı günlerdir. Kapıyı pencereyi sıkı kapamanın yanında sigorta yaptırmak da önemli hale geldi. Araçlarınız, evleriniz veya fabrika yatırımlarınız çok değerlendi. Bunlar sigortalı değilse bence bütçenizi zorlayıp sigorta yaptırmalısınız. Eğer varlıklarınız zaten sigortalıysa da mutlaka yeni değerleri ile poliçelerinizi revize etmeniz gerekebilir. Bunları defalarca yazıyorum ama gerçekten çok önemli bir konu.

SİGORTA HÂLÂ ÇOK UCUZ

Sigorta primleri hâlâ çok ucuz diyebilirim. Sigorta şirketleri bugün bir poliçe yani kâğıt parçası ile güvence satıyorlar. Taksitle prim tahsil ediyorlar ama üç ay sonra bir hasar oluştuğunda ne ödeyeceğini bilmiyor. Sigortacılar büyük özveri ile primleri hızla arttırmıyorlar ama nereye kadar dayanacaklar o belli değil. Şu andaki uygun fiyatlardan bu güvenceye sahip olmalısınız.

Özellikle sağlık poliçelerinizden, kaskonuzdan, konut sigortalarından veya işyeri sigortalarından asla vazgeçmeyin. Bu arada BES yaptırmış olanlar yatırım fonları doğru seçmişlerse birikimlerinin en azından bu çalkantıda kendilerini koruyacak miktarda arttığını da göreceklerdir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder