Can Kantar Kar riskleri için sigortanız var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Kar riskleri için sigortanız var mı?

Son yılların en büyük kar yağışının olduğu ve bazı bölgeler için de yağış beklendiği günleri yaşıyoruz. Kar yağışı elbette su demektir, barajların dolması demektir, bereket demektir. Ama diğer yandan mağduriyet demektir, risk demektir. Sevinilecek en önemli konu okullar için yarı yıl tatiline denk gelmiş olması. Peki, kar yağışı risklerine karşı kendinizi ne kadar güvence altına alabilirsiniz?

Mutlaka bireylerin ve kurumların risklere karşı kendi çapında önlem almaları gerekiyor. Öncelikle kar yağışı sonrası kar ağırlığıyla damların, çatıların çökme riski, aracınız ile buzda kaldığınızda aracınızın kontrolünüz dışında hareket ederek kendi aracınıza ve bir başka araca zarar vermesi, tarım tarafında don yaşanması, eriyen karların suyunun ev ve iş yerlerini basması gibi daha birçok riski sayabiliriz.

Haberin Devamı

ÖNLEMLERİNİZİ ALIN!

Tüm bu riskleri bilmek yeterli değil. Önemli olan bunlara karşı bireylerin, kurumların risk önlemlerini almaları. Bunun yanında sigorta güvencesi de almak katmerli bir koruma sağlayacaktır. Geçtiğimiz yıllarda bir eksper arkadaşım anlatmıştı; kar ağırlığı ile çöken fabrikanın çatısının ekspertizini yaparken, işletmenin müdürü olayı eksper dostuma şöyle anlatmış:

“Efendim müdür olarak atandığımda fabrikada yaptığım incelemede çatının zayıf olduğunu gördüm, içimden kar yağarsa bu çatı çöker dedim ve sonra gittim sigorta yaptırdım.” Eksper arkadaşım da, “Keşke çatınızı güçlendirip onarsaydınız” demiş. Sorun yaşansa da mağduriyet önlenmiş. Özetle sigorta güvenceniz yanında tüm önlemlerinizi alın yine de bir sorun yaşarsanız gerisini sigortacınıza bırakın. Sağlıklı günler dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder